May 15, 2024
Συνταγή υγιεινής μπανάνας με κανέλα

Συνταγή υγιεινής μπανάνας με κανέλα

Συνταγή υγιεινής μπανάνας με κανέλα

ΠΠροτιμάτε τα γλυκά από τις αλμυρές μπουκιές για πρωινό; Η σκέψη της ζάχαρης κανέλας κάνει αμέσως νερό στο στόμα σας; Εάν απαντήσατε ναι σε αυτές τις ερωτήσεις, θα θελήσετε να δείτε αυτή τη συνταγή για ψωμί μπανάνας με κανέλα, stat. Δημιουργήθηκε από τη δημιουργό συνταγών, τη διαισθητική εμπειρογνώμονα στο φαγητό και τη συγγραφέα Angie Caruso του Healthful Radiance, αυτό είναι το άνετο φαγητό της για τα βροχερά πρωινά του καλοκαιριού. Ρίξτε μια ματιά στο βίντεό της, ωστόσο, και θα διαπιστώσετε ότι σίγουρα μπορεί να φωτίσει το πρωινό σας, να βρέχει ή να λάμψει, 365 ημέρες το χρόνο.

Σύμφωνα με τον Caruso, η συνταγή αποδίδει «ένα ζεστό, αφράτο εσωτερικό με μια τραγανή, γλυκιά γέμιση κανέλας». Θερμοκρασία, υφή και γεύση, FTW. Το καλύτερο από όλα, δεν σερβίρει μόνο επιδόρπια πρωινού, αλλά προσφέρει επίσης μια ποικιλία από θρεπτικά οφέλη.

Γιατί μας αρέσει αυτή η συνταγή για ψωμί με μπανάνα με κανέλα

Πριν φορέσετε την ποδιά σας και βγάλετε τα μπολ ανάμειξης, ας ρίξουμε πρώτα μια ματιά στα κορυφαία διατροφικά οφέλη της συνταγής του Caruso. Σύμφωνα με μια ανασκόπηση του 2021 στο περιοδικό Φαγητό και λειτουργία, οι μπανάνες είναι από τα πιο θρεπτικά (και διατροφικά ισορροπημένα) φρούτα, καθώς είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα και μέταλλα. Πριν ανατριχιάσετε με τη λέξη υδατάνθρακες, θυμηθείτε ότι αποτελούν σημαντικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής και είναι απαραίτητοι για την τροφοδοσία του εγκεφάλου και του σώματός σας, περίοδο.

Επιπλέον, οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες: ανθεκτικό άμυλο, το οποίο λειτουργεί ως διαιτητικές ίνες. Απορροφάται αργά, προκαλώντας την απελευθέρωση λιγότερης γλυκόζης στο αίμα. Ταυτόχρονα, το άμυλο τροφοδοτεί ωφέλιμα μικρόβια στο έντερο, βοηθώντας στην παραγωγή λιπαρών οξέων βραχείας αλυσίδας (SFCAs). Τα SFCA έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των φλεγμονωδών καταστάσεων του εντέρου και μπορούν να επηρεάσουν θετικά τη φυσιολογία και τις διεργασίες του εγκεφάλου μέσω του άξονα εντέρου-εγκεφάλου. Επιπλέον, μια μεγάλη μπανάνα περιέχει 0,5 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης Β6 (σχεδόν το 40 τοις εκατό της συνιστώμενης ποσότητας για ενήλικες κάτω των 50 ετών) για την υποστήριξη της λειτουργίας του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού. Φυσικά, το φρούτο είναι επίσης γνωστό ως καλή πηγή καλίου, το οποίο βοηθά στην εξισορρόπηση των επιπέδων νατρίου για τη σωστή ισορροπία των ηλεκτρολυτών, την πέψη των υδατανθράκων και την υποστήριξη της καρδιαγγειακής υγείας.

Η κανέλα είναι ένα άλλο συστατικό αστέρι που δίνει σε αυτή τη συνταγή τη νόστιμη γεύση της. Το καυτερό μπαχαρικό προσφέρει οφέλη για την υγεία, δεδομένων των αντιοξειδωτικών, αντιφλεγμονωδών, αντιδιαβητικών, αντιμικροβιακών και αντικαρκινικών επιδράσεών του. Το εκχύλισμα βανίλιας έχει επίσης αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, όπως και το σιρόπι σφενδάμου, το οποίο παίρνει το νεύμα από έναν γαστρεντερολόγο ως φιλικό για το έντερο γλυκαντικό (αν και με μέτρο). , επειδή εξακολουθεί να περιέχει σημαντική ποσότητα ζάχαρης. Εν τω μεταξύ, το αλεύρι αμυγδάλου είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, ασβέστιο, φυτικές ίνες και μονοακόρεστα λίπη, παρέχοντας μια γεύση ξηρών καρπών που συμπληρώνει το αλεύρι ψησίματος χωρίς γλουτένη.

Συνταγή ψωμιού με τραγανή μπανάνα κανέλας

Υγρά συστατικά
3 μεγάλες ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 αυγα
2/3 φλιτζανιού σιρόπι σφενδάμου
1 κουταλιά της σούπας βανίλια

Ξηρά συστατικά
1 φλιτζάνι αλεύρι χωρίς γλουτένη
1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
1 κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας κανέλα

Συστατικά Crunch Topping με κανέλα
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας αλεσμένη κανέλα

  1. Ανακατεύουμε τα υγρά υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν καλά. Σε ένα άλλο μπολ, κάντε το ίδιο για τα στεγνά υλικά.
  2. Προσθέστε το στεγνό μείγμα στο υγρό μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
  3. Μεταφέρετε τη ζύμη σε προηγουμένως λαδωμένο ταψί και από πάνω το μείγμα ζάχαρης κανέλας.
  4. Ψήστε για 40 έως 45 λεπτά στους 350°F ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε. (Συμβουλή αποχωρισμού: «Τοστάρετε μια φέτα και τη βουτυρώνετε για μέγιστη απόλαυση», συμβουλεύει ο Caruso.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *