May 15, 2024
Ιδέες για καλοκαιρινές σαλάτες: 24 συνταγές για να δοκιμάσετε το 2023

Ιδέες για καλοκαιρινές σαλάτες: 24 συνταγές για να δοκιμάσετε το 2023

Ιδέες για καλοκαιρινές σαλάτες: 24 συνταγές για να δοκιμάσετε το 2023

ΟΌσον αφορά τα καλοκαιρινά γεύματα, το πρώτο πράγμα που μάλλον έρχεται στο μυαλό είναι το κλασικό μπάρμπεκιου στην πίσω αυλή, με πολλά ψητά κρέατα και λαχανικά, με δροσιστικές φρουτοσαλάτες, νόστιμες κρύες σαλάτες και άλλες σαλάτες που έχουν προετοιμαστεί εκ των προτέρων. Όσο κι αν αγαπάμε αυτά τα πιάτα, είμαστε μεγάλοι θαυμαστές της καλοκαιρινής σαλάτας. Ενώ υπάρχουν πολλές ιδέες για καλοκαιρινές σαλάτες εκεί έξω, το κλειδί είναι να βρείτε υλικά για σαλάτες εποχής που προσθέτουν αμέσως ίντριγκα σε κάθε γεύμα.

Για παράδειγμα, καθώς οι φράουλες και τα ροδάκινα είναι στην εποχή τους το καλοκαίρι, μη διστάσετε να τα ανακατέψετε με τα χόρτα σας. Επίσης, μην χαρακτηρίζετε τον εαυτό σας ότι παράγει μόνος. Η σαλάτα Caprese είναι ένα απολαυστικά δροσιστικό πιάτο που μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί σε ιδέες για σαλάτες για δείπνο. Και, φυσικά, υπάρχει πάντα η επιλογή να κορυφώσετε τις καλοκαιρινές σαλάτες με το αγαπημένο σας ψητό κοτόπουλο, μπριζόλα ή/και ψάρι για ενίσχυση πρωτεΐνης και γεύσης.

Αν σας αρέσουν τα φρέσκα ροδάκινα, δοκιμάστε αυτή την καλοκαιρινή σαλάτα με αβοκάντο και ροδάκινο από τον διάσημο σεφ Nyesha Arrington:

Τώρα, ενώ είμαστε όλοι για να συνδυάσουμε όλα τα νόστιμα συστατικά της σαλάτας αυτή τη στιγμή στο ψυγείο για ένα γρήγορο και βολικό μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο, υπάρχει κάτι να πούμε για να ακολουθήσουμε μια υπέροχη συνταγή. Έχοντας αυτό κατά νου, θα βρείτε πάνω από δώδεκα συνταγές για καλοκαιρινές σαλάτες που αξίζει να τις πετάξετε τους επόμενους μήνες.

Συνταγές για καλοκαιρινές σαλάτες για το 2023

1. Ψιλοκομμένη σαλάτα caprese

Δεν μπορείτε ποτέ να πάτε στραβά με μια δροσερή σαλάτα caprese. Αντί να το σερβίρετε με τον παραδοσιακό τρόπο (με ολόκληρες φρέσκες φέτες μοτσαρέλας, ντομάτες και φύλλα βασιλικού στρωμένα από πάνω), ψιλοκόψτε τα όλα και περιχύστε τα με μπαλσάμικο για μια εύκολη στο σερβίρισμα επανάληψη του κλασικού πιάτου.

Πάρτε τη συνταγή: Ψιλοκομμένη σαλάτα Caprese

2. Σαλάτα μαρούλι με παρμεζάνα λεμόνι

Οι καλοκαιρινές σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκες για να είναι νόστιμες. Παράδειγμα: Αυτή η σαλάτα μαρουλιού παρμεζάνας με λεμόνι έχει μόνο έξι συστατικά και χρειάζεται μόνο πέντε λεπτά για να αναμειχθεί, αλλά έλαβε σχεδόν όλες τις κριτικές 5 αστέρων.

Αποκτήστε τη συνταγή: Σαλάτα μαρούλι με παρμεζάνα λεμόνι

3. Τέλεια καλοκαιρινή φρουτοσαλάτα

Ενώ τα χόρτα μπορεί να είναι η πρώτη σας σκέψη όταν σκέφτεστε τις καλοκαιρινές σαλάτες, είμαστε εδώ για να σας υπενθυμίσουμε ότι τα φρέσκα φρούτα μπορούν να είναι εξίσου νόστιμα όταν ανακατεύονται μαζί. Αυτή η συνταγή φρουτοσαλάτας συνδυάζει ανανάδες, φράουλες, ακτινίδια, μπανάνες, πορτοκάλια, σταφύλια και βατόμουρα και περιλαμβάνει μια γλυκιά σάλτσα για να τα δέσει όλα μαζί.

Βρείτε τη συνταγή: Τέλεια καλοκαιρινή φρουτοσαλάτα

4. Σαλάτα κουσκούς με ντοματίνια

Τα ντοματίνια σε μέγεθος μπουκιάς είναι στην εποχή τους από το καλοκαίρι έως τις αρχές του φθινοπώρου, καθιστώντας τα βασικό στοιχείο για τις καλοκαιρινές σας σαλάτες. Ένας τρόπος για να εκμεταλλευτείτε πραγματικά τη γεύση τους είναι με αυτή τη συνταγή σαλάτας με κουσκούς με ντοματίνια. Πασπαλισμένο με ρεβίθια, αγγούρια, θυμάρι και φέτα, είναι ένα νόστιμο, ελαφρύ αλλά και χορταστικό πιάτο.

Βρείτε τη συνταγή: Σαλάτα κουσκούς με ντοματίνια

5. Καλοκαιρινή σαλάτα κοτόπουλου με ζεστό dressing μπέικον

Μαριναρισμένο μαυρισμένο κοτόπουλο, ψητό καλαμπόκι, ψητές κόκκινες πιπεριές και ανάμεικτα χόρτα χρησιμεύουν ως βάση για αυτή τη σαλάτα. Εν τω μεταξύ, η γεύση αυξάνεται με το αβοκάντο, τα ντοματίνια και το σκόρδο. Τούτου λεχθέντος, είναι η αφράτη βινεγκρέτ από μπέικον-βότανο που πρωταγωνιστεί στο σόου.

Βρείτε τη συνταγή: Καλοκαιρινή σαλάτα κοτόπουλου με ζεστό dressing μπέικον

6. Σαλάτα αγγουριού με σόγια, τζίντζερ και σκόρδο

Αυτή η σαλάτα αγγουριού εμπνευσμένη από την Ασία είναι τόσο νόστιμη που σχεδόν 3.000 καλοφαγάδες της έχουν δώσει τη βαθμολογία τους με 5 αστέρια. Περιλαμβάνει εξαιρετικά λεπτές φέτες αγγούρια βουτηγμένα σε ξύδι, σάλτσα σόγιας, ζάχαρη, σκόρδο, τζίντζερ, πιπέρι καγιέν και πιπέρι.

Βρείτε τη συνταγή: Σαλάτα αγγουριού με σόγια, τζίντζερ και σκόρδο

7. Καρπουζοσαλάτα με φέτα

Αν και το καρπούζι και η φέτα μπορεί να μην φαίνονται σαν ένας προφανής συνδυασμός, αυτή η σαλάτα δεν είναι τίποτα λιγότερο από λαχταριστή. Το κόκκινο κρεμμύδι, το αγγούρι, το αβοκάντο, η πιπεριά σεράνο, το λάιμ, η μέντα και ο βασιλικός είναι εν μέρει ευχαριστήρια.

Πάρτε τη συνταγή: Καρπουζοσαλάτα με φέτα

8. Μεξικάνικη Street Corn Salad με μαύρα φασόλια και αβοκάντο

Το Mexican Street Corn είναι μια δημοφιλής συνταγή για ψητό καλαμπόκι που μπορεί να μετατραπεί σε μια νόστιμη καλοκαιρινή σαλάτα όταν περιχυθεί με μαύρα φασόλια και αβοκάντο. Μην μας κατηγορήσετε αν συνεχίσετε να το επαναλαμβάνετε αυτό για το υπόλοιπο καλοκαίρι.

Βρείτε τη συνταγή: Μεξικάνικη Street Corn Salad με μαύρα φασόλια και αβοκάντο

9. Σαλάτα Caprese με ροδάκινο

Σίγουρα, το κλασικό καπρέζε είναι νόστιμο, αλλά γιατί να μην του δώσεις μια γλυκιά και αλμυρή ώθηση προσθέτοντας ροδάκινα στη βάση της ντομάτας, της μοτσαρέλας και του βασιλικού; Μην ξεχάσετε να περιχύσετε με μπαλσάμικο!

Βιβλίο μαγειρικής: Σαλάτα Caprese με ροδάκινα

10. Σαλάτα πορτοκάλι, καρύδι, Gorgonzola και Mesclun με φρέσκια βινεγκρέτ εσπεριδοειδών

Τα πορτοκάλια είναι ένα άλλο φρούτο που μπορεί να κάνει ένα νόστιμο συστατικό σαλάτας. Εδώ συνδυάζεται με ανάμεικτα χόρτα, τυρί γκοργκοντζόλα, καρύδια (ένα από τα αγαπημένα μας επιθέματα σαλάτας) και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών για μια γευστική σαλάτα που θα θέλετε να τρώτε ξανά και ξανά.

Βρείτε τη συνταγή: Σαλάτα πορτοκάλι, καρύδι, Gorgonzola και Mesclun με μια φρέσκια βινεγκρέτ εσπεριδοειδών

11. Σαλάτα ρόκα με ροδάκινα, κατσικίσιο τυρί και βασιλικό

Η ρόκα μπορεί να είναι λίγο πικρή από μόνη της, αλλά όταν την ανακατεύετε με ροδάκινα, κατσικίσιο τυρί και βασιλικό, έχει τέλεια ισορροπημένη γεύση.

Πάρτε τη συνταγή: Σαλάτα ρόκα με ροδάκινο, κατσικίσιο τυρί και βασιλικό

12. Σαλάτα ψητή πιπεριά με φέτα, κουκουνάρι και βασιλικό

Ξεχάστε τα χόρτα – αυτή η δημοφιλής συνταγή για καλοκαιρινή σαλάτα χρησιμοποίησε ψητές πιπεριές ως βάση.

Βρείτε τη συνταγή: Σαλάτα ψητή πιπεριά με φέτα, κουκουνάρι και βασιλικό

13. Σαλάτα με πορτοκάλι σπανάκι με μούρα με βινεγκρέτ βαλσάμικο εσπεριδοειδών

Τι συμβαίνει όταν ανακατεύετε το baby σπανάκι με μανταρίνια, σμέουρα, βατόμουρα, καρύδια και φέτα; Παίρνετε μια γλυκιά και αλμυρή σαλάτα που θα χαρείτε να την πετάτε όλο το καλοκαίρι.

Βρείτε τη συνταγή: Σαλάτα σπανάκι με μούρα πορτοκαλιού και βινεγκρέτ βαλσάμικο εσπεριδοειδών

14. Ελληνική αλεσμένη σαλάτα κοτόπουλου με ντρέσινγκ ταχίνι λεμόνι

Το μαριναρισμένο ελληνικό κοτόπουλο και το νόστιμο ντρέσινγκ με λεμόνι-ταχίνι κάνουν αυτή την απλή σαλάτα μια απόλαυση για να την απολαύσετε πολλές φορές την εβδομάδα.

Βρείτε τη συνταγή: Ελληνική αλεσμένη σαλάτα κοτόπουλου με ντρέσινγκ ταχίνι λεμόνι

15. Σαλάτα ντομάτας αγγουριού

Εδώ έχουμε ένα άλλο κλασικό συνοδευτικό μπάρμπεκιου στην πίσω αυλή. Και είναι τόσο εύκολο να γίνει! Είναι απλώς αγγούρια, ντομάτες και κόκκινα κρεμμύδια περιχυμένα με ξύδι και λάδι και πασπαλισμένα με αλάτι και πιπέρι.

Οδηγός προετοιμασίας: Σαλάτα αγγουριού ντομάτα

16. Σαλάτα καλαμποκιού

Ένας τρόπος για να αξιοποιήσετε σωστά το ψητό καλαμπόκι σας που έχει απομείνει είναι με αυτή τη νόστιμη συνταγή για σαλάτα καλαμποκιού. Ανακατεύοντάς το με ντομάτες, φέτα και βασιλικό, θα έχετε ένα εντελώς νέο προφίλ γεύσης, ώστε να μην αρρωστήσετε από αμυλούχα λαχανικά.

Πάρτε τη συνταγή: Σαλάτα καλαμποκιού

17. Φραουλοσαλάτα με σπανάκι

Οι καλοκαιρινές σαλάτες με φράουλα είναι στο μέγιστο. Αυτό συνδυάζει σπανάκι, φράουλες, κόκκινα κρεμμύδια, φρυγανισμένα πεκάν και τυρί φέτα, όλα με ένα μοναδικό dressing παπαρουνόσπορου.

Βρείτε τη συνταγή: Σαλάτα με σπανάκι με φράουλα

18. Σαλάτα ντοματίνια και λευκά φασόλια

Τα λευκά φασόλια είναι ένα άλλο δημοφιλές συστατικό στις καλοκαιρινές σαλάτες. Για να τους δώσετε μια περιστροφή, δοκιμάστε αυτή τη σαλάτα με ντοματίνια και λευκά φασόλια, η οποία έχει πάνω από 1.000 κριτικές 5 αστέρων.

Οδηγός προετοιμασίας: Σαλάτα με ντοματίνια και λευκά φασόλια

19. Ασιατική λαχανοσαλάτα

Αν αγαπάτε το χρώμα και την πολλή γεύση, αυτή η νόστιμη συνταγή με ασιατική λαχανοσαλάτα θα σας κάνει να αγχωθείτε.

Βρείτε τη συνταγή: Ασιατική λαχανοσαλάτα

20. φρουτοσαλάτα μέντας

Σαν να μην ήταν αρκετά αναζωογονητική η φρουτοσαλάτα από μόνη της, αυτή ενσωματώνει μέντα για ακόμα πιο αναζωογονητικό γευστικό προφίλ.

Πάρτε τη συνταγή: Φρουτοσαλάτα με μέντα

21. Σαλάτα BLT

Μετατρέψτε το αγαπημένο σας καλοκαιρινό σάντουιτς σε μια υγιεινή σαλάτα με αυτή την αγαπημένη συνταγή σαλάτας BLT.

Πάρτε τη συνταγή: Σαλάτα BLT

22. Σαλάτα σπανάκι με βατόμουρα και μπρόκολο

Το σπανάκι, το μαρούλι romaine, η ρόκα και το λάχανο μπορεί να είναι τα πιο δημοφιλή προϊόντα για σαλάτες, αλλά είμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε για ένα μικρό μυστικό: το μπρόκολο είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή. Μαζί με την προσθήκη μιας γήινης γεύσης, θα δώσει στη σαλάτα σας μια χορταστική τραγανή γεύση που μπορεί να την κάνει ακόμα πιο χορταστική. Και με βατόμουρα ως μπόνους; Ναι παρακαλώ!

Πάρτε τη συνταγή: Σαλάτα σπανάκι με βατόμουρα και μπρόκολο

23. Σαλάτα Jalapeño ανανά

Ο ανανάς και τα jalapeños είναι δύο δημοφιλή καλοκαιρινά υλικά από μόνα τους, οπότε το να τα συνδυάσετε σε μια σαλάτα είναι μια νόστιμη συνταγή, δεν νομίζετε;

Βρείτε τη συνταγή: Σαλάτα Jalapeño με ανανά

24. Ψητή σαλάτα κοτόπουλου Cobb με μέλι Dijon

Ας το πούμε έτσι: αυτή η σαλάτα με κοτόπουλο και μέλι Dijon Cobb έχει μοιραστεί πάνω από 114.000 φορές. Αυτό ΚΑΛΟΣ.

Βρείτε τη συνταγή: Honey Dijon Grilled Chicken Cobb Salad

Οι συντάκτες μας επιλέγουν ανεξάρτητα αυτά τα προϊόντα. Η πραγματοποίηση μιας αγοράς μέσω των συνδέσμων μας μπορεί να κερδίσει μια προμήθεια Well+Good.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *