February 20, 2024

Roti για αδυνάτισμα: Να σταματήσουμε;

Στην προσπάθειά σας να χάσετε βάρος, πρέπει να έχετε συναντήσει χιλιάδες δίαιτες, γεμάτες οδηγίες. Μερικοί μπορεί να σας ενθαρρύνουν να τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή, ενώ άλλοι μπορεί να σας προτρέψουν να αφαιρέσετε ορισμένα τρόφιμα από τη διατροφή σας. Ένα τρόφιμο που συχνά βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των τροφίμων που πρέπει να αποφεύγετε στη δίαιτά σας για απώλεια βάρους είναι το «roti» ή το ινδικό ψωμί από αλεύρι σίτου. Αποτελεί βασικό στοιχείο διαφόρων ινδικών κουζινών, αλλά κατά κάποιο τρόπο δεν έχει κερδίσει την καλύτερη φήμη στον κόσμο της γυμναστικής. Ας μάθουμε αν είναι καλή ιδέα να τρώτε ρότι για απώλεια βάρους ή όχι!

Η Health Shots επικοινώνησε με τη Rita Mahapatra, μια διάσημη διατροφολόγο και ιδρύτρια του Nutritreasure, η οποία μας μίλησε για τα πολλά οφέλη της κατανάλωσης roti για απώλεια βάρους. Επίσης, αν αποφασίσετε να εγκαταλείψετε το ρότι, τι πρέπει να φάτε; Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ας ξεκινήσουμε.

Roti για απώλεια βάρους
Πρέπει να σταματήσετε να τρώτε roti όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος; Ευγενική προσφορά εικόνας: Freepik

Πρέπει να αποφύγετε να τρώτε roti για να χάσετε βάρος;

Σε έναν κόσμο γεμάτο δίαιτες μόδας, μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπίσεις τι μπορεί να λειτουργήσει ή όχι για σένα. Έτσι καταλήγεις να πιστεύεις όλα όσα βλέπεις στο διαδίκτυο. Η αποφυγή ρότι για απώλεια βάρους είναι ένα από αυτά. Ο Μαχαπάτρα λέει ότι πρέπει να συμπεριλάβετε όλες τις ομάδες τροφίμων στη διατροφή σας, συμπεριλαμβανομένων των ρότι, του ψωμιού και του ρυζιού. Το κλειδί είναι να διατηρήσετε μια ισορροπημένη προσέγγιση στην απώλεια βάρους.

Στο σημερινό τοπίο των τροφίμων, όπου το εκλεπτυσμένο άττα και το γυαλισμένο ρύζι έχουν γίνει συνηθισμένοι ένοχοι για την αύξηση βάρους, ο Μαχαπάτρα συμβουλεύει να μην εξαλείψετε το ρότι από τη διατροφή σας. Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο να τρώτε λιγότερο ρότι και να τα εξαλείψετε εντελώς. Αντίθετα, προτείνει να μειωθεί η κατανάλωση ρότι και να βρεθεί μια ισορροπία που να διατηρεί τις διατροφικές ανάγκες. Συνιστά να μην αφαιρείτε το ρότι από τη διατροφή σας, αλλά να ασκείτε τον έλεγχο των μερίδων. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να βρείτε μια ισορροπία που να διατηρεί τις διατροφικές ανάγκες. Επίσης, θα πρέπει να έχετε μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και να αποβάλλετε τους υδατάνθρακες.

Εναλλακτικές λύσεις Roti με χαμηλούς υδατάνθρακες για να προσθέσετε στη δίαιτά σας για απώλεια βάρους

Εάν θέλετε να μεταβείτε σε πιο υγιεινές εκδόσεις του atta και να μειώσετε την πρόσληψη υδατανθράκων, μπορείτε να συμπεριλάβετε εναλλακτικές λύσεις όπως Chana Atta και Soya Atta για να φτιάξετε chapatis. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε την υγιή πρόσληψη πρωτεΐνης χωρίς να διακυβεύετε τους απαραίτητους υδατάνθρακες. Μπορείτε να ενσωματώσετε μια ποικιλία από αλεύρι από κεχρί, όπως jowar, bajra, ragi ή κριθάρι, μαζί με άττα σίτου. Ο εμπλουτισμός του roti με εναλλακτικές λύσεις όπως αλεύρι αμυγδάλου, channa atta, άττα σόγιας ή άττα κινόα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη θρεπτική του αξία.

Για όσους επιλέγουν να αποκλείσουν το roti, η Mahapatra συνιστά εναλλακτικές πηγές υδατανθράκων όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, βρώμη, κινόα και αμάρανθο, που παρέχουν τις διαιτητικές ίνες, τον όγκο και τις θερμίδες που απαιτούνται. Είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι εάν η υδατανθράκων ή η μεταβολική ικανότητα του οργανισμού είναι καλή, δεν είναι απαραίτητο να στερήσουμε εντελώς τους υδατάνθρακες, προσθέτει η διατροφολόγος.

δίαιτα
Γνωρίστε τις εναλλακτικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το roti στη δίαιτά σας για απώλεια βάρους. Ευγένεια εικόνας: Adobe Stock

Το κλειδί για την απώλεια βάρους είναι η εύρεση ισορροπίας

Να θυμάστε ότι δεν υπάρχει λύση απώλειας βάρους που να ταιριάζει σε όλους. Το κλειδί για την απώλεια βάρους είναι η εύρεση μιας ισορροπίας μεταξύ της καλής διατροφής και της τακτικής σωματικής δραστηριότητας. Ο Μαχαπάτρα υπογραμμίζει τη σημασία της υιοθέτησης μιας δέσμευσης για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής αντί για την προσωρινή εξάλειψη της ρητίνης.

Παρακολουθήστε την υγεία σας όπου κι αν βρίσκεστε! Κατεβάστε Εφαρμογή Healthshots

Για να ξεκινήσετε ένα ικανοποιητικό ταξίδι απώλειας βάρους, πρέπει να ακολουθήσετε μια ισορροπημένη και ολιστική προσέγγιση στην κατανάλωση υδατανθράκων. Η δημιουργία ελλείμματος θερμίδων καταναλώνοντας λιγότερες θερμίδες από όσες καίτε, η κατανάλωση μιας ισορροπημένης και θρεπτικής διατροφής, η τακτική άσκηση, η διαχείριση των μεγεθών των μερίδων, η συνοχή και οι μόνιμες αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι μερικοί από τους βασικούς παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους, ισχυρίζεται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *