February 21, 2024

7 υγιή οφέλη του διαδρόμου

Με τα πολυάσχολα προγράμματα και τον τρόπο ζωής μας, μπορεί να είναι δύσκολο να βρούμε χρόνο για άσκηση και γυμναστική τακτικά. Αλλά υπάρχει πάντα μια λύση σε ένα πρόβλημα. Προσπαθήστε να πάρετε ένα μηχάνημα διαδρόμου! Το να έχετε έναν διάδρομο στο σπίτι μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός και βολικός τρόπος για να αποκτήσετε φόρμα και να βελτιώσετε τη γενική σας υγεία χωρίς να αφήνετε την άνεση του σπιτιού σας. Αφήστε μας να σας πείσουμε λέγοντάς σας μερικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να έχετε διάδρομο στο σπίτι!

Το Health Shots απευθύνθηκε στον λάτρη της φυσικής κατάστασης και κάτοχο του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες, Shiv Rajvanshi, για να μάθει πώς μια καθημερινή προπόνηση σε διάδρομο μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας. Ο Rajvanshi λέει, «Ένας οικιακός διάδρομος προσφέρει πολλά οφέλη για τη σωματική και ψυχική ευεξία. Η προσβασιμότητα ενός διαδρόμου στο σπίτι διευκολύνει την ενσωμάτωση της άσκησης στην καθημερινή ζωή και την αποφυγή εκδρομών στο γυμναστήριο.

Οφέλη από την ύπαρξη διαδρόμου στο σπίτι

Εδώ είναι 7 λόγοι για τους οποίους πρέπει να έχετε διάδρομο στο σπίτι:

1. Βελτιώνει την Καρδιαγγειακή Υγεία

Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη της τακτικής προπόνησης σε διάδρομο είναι η θετική επίδρασή της στην καρδιαγγειακή υγεία. Ο Rajvanshi λέει, «Η ενασχόληση με αερόβια άσκηση όπως το περπάτημα, το τρέξιμο ή το τρέξιμο σε διάδρομο βοηθά στην ενίσχυση της καρδιάς, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνει την αποτελεσματικότητα του καρδιαγγειακού συστήματος». Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των παραγόντων κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης.

οφέλη ενός διαδρόμου
Απολαύστε καλύτερη υγεία της καρδιάς με ασκήσεις σε διάδρομο. Ευγένεια εικόνας: Adobe Stock

2. Βελτιώνει την υγεία των οστών και των αρθρώσεων

Σε αντίθεση με ορισμένες ασκήσεις υψηλής πρόσκρουσης που μπορούν να ασκήσουν πίεση στις αρθρώσεις, οι προπονήσεις σε διάδρομο συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου τραυματισμού των αρθρώσεων. Στην πραγματικότητα, η τακτική άσκηση στον διάδρομο βοηθά στην προώθηση της οστικής πυκνότητας, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση γερών, υγιών οστών, ειδικά καθώς γερνάμε.

3. Απώλεια βάρους

Για όσους θέλουν να χάσουν τα ανεπιθύμητα κιλά ή να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος, ο διάδρομος είναι ένα από τα καλύτερα εργαλεία προπόνησης στο σπίτι. Παρέχει έναν εύκολο τρόπο να κάψετε θερμίδες και να επιτύχετε έλλειμμα θερμίδων, το οποίο είναι απαραίτητο για την απώλεια βάρους. Ο Rajvanshi λέει, “Ανάλογα με την ένταση και τη διάρκειά σας, οι προπονήσεις σε διάδρομο μπορούν να σας βοηθήσουν να κάψετε σημαντικό αριθμό θερμίδων, διευκολύνοντάς σας να επιτύχετε τους στόχους διαχείρισης βάρους σας”.

4. Μείωση του στρες

Η σωματική άσκηση έχει συνδεθεί εδώ και καιρό με τη βελτίωση της ψυχικής υγείας και οι προπονήσεις σε διάδρομο δεν αποτελούν εξαίρεση. Η ενασχόληση με τις καθημερινές προπονήσεις σε διάδρομο απελευθερώνει ενδορφίνες, γνωστές και ως ορμόνες για καλή αίσθηση, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη. Επιπλέον, η τακτική άσκηση έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία, τη μνήμη και τη συνολική πνευματική διαύγεια, οδηγώντας σε καλύτερη εστίαση και παραγωγικότητα στην καθημερινή ζωή.

Διαβάστε επίσης: Ο εκπαιδευτής του γυμναστηρίου μου είπε πώς να τρέχω σωστά στον διάδρομο και τα γόνατά μου δεν ένιωθαν ποτέ τόσο καλά

5. Βολικό στην πρακτική

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του διαδρόμου στο σπίτι είναι η άνεση που παρέχει. Είτε βρέχει, είτε χιονίζει είτε έχει πολύ ζέστη έξω, ο διάδρομος σας είναι πάντα έτοιμος για προπόνηση. Όχι πια να πηγαίνετε στο γυμναστήριο ή να περιμένετε να γίνει διαθέσιμο ένα μηχάνημα. με έναν οικιακό διάδρομο, μπορείτε να ασκηθείτε οποιαδήποτε στιγμή.

οφέλη ενός διαδρόμου
Η συνέπεια είναι σημαντική. Έχετε λοιπόν ένα διάδρομο στο σπίτι για τακτικές προπονήσεις. Ευγενική προσφορά εικόνας: Shutterstock

6. Εξατομικευμένες Προπονήσεις

Σε αντίθεση με το τρέξιμο σε εξωτερικούς χώρους ή άλλες μορφές άσκησης, ένας διάδρομος σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε τις προπονήσεις σας με βάση τις προτιμήσεις και τους στόχους φυσικής κατάστασης. Ο Rajvanshi λέει, “Μπορείτε να προσαρμόσετε την ταχύτητα, την κλίση και τη διάρκεια της προπόνησής σας ώστε να ταιριάζει στο επίπεδο φυσικής σας κατάστασης.” Πολλοί σύγχρονοι διάδρομοι διαθέτουν επίσης προκαθορισμένα προγράμματα προπόνησης και λειτουργίες παρακολούθησης φυσικής κατάστασης, διευκολύνοντας την παρακολούθηση της προόδου σας και την παρακίνηση.

7. Family Fitness

Ένας οικιακός διάδρομος μπορεί να ωφελήσει όχι μόνο εσάς, αλλά και ολόκληρη την οικογένειά σας. Ενθαρρύνει μια κουλτούρα φυσικής κατάστασης μέσα στο νοικοκυριό, καθώς τα μέλη της οικογένειας μπορούν να χρησιμοποιούν εναλλάξ τον εξοπλισμό. Τα παιδιά και τα μεγαλύτερα μέλη της οικογένειας μπορούν να επιδοθούν σε ελαφρύ περπάτημα ή ελαφριά άσκηση, προωθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής για όλους.

Λοιπόν, τι περιμένεις; Αγοράστε έναν διάδρομο που ταιριάζει στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας και απολαύστε αυτά τα πλεονεκτήματα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *