April 25, 2024

6 μύθοι συνήθειας που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

«Θα ξεκινήσω να προπονούμαι αυτόν τον μήνα» ή «Είμαι πολύ κολλημένος στις συνήθειές μου για να ξεκινήσω μια νέα συνήθεια» ή «Προσπάθησα, αλλά δεν μπορώ να το κάνω άλλο». Πόσοι από εσάς βρίσκετε αυτές τις φράσεις γνωστές; Οι περισσότεροι από εσάς μπορεί να έχετε πει κάτι με το ίδιο αποτέλεσμα ή να έχετε ακούσει ανθρώπους γύρω σας να το κάνουν. Οι συνήθειες βρίσκονται στο επίκεντρο αυτών των συνομιλιών. Υπάρχουν πολλοί μύθοι για τις συνήθειες και εμποδίζουν ένα άτομο να υιοθετήσει μια θετική αλλαγή στη ζωή.

Είναι σημαντικό να καταρρίψουμε αυτούς τους μύθους σχετικά με τη δημιουργία συνήθειας και να πάρουμε μια νέα προοπτική για τη δημιουργία συνήθειας. Ενώ το κάνουμε αυτό, ας συζητήσουμε επίσης μερικές χρήσιμες ιδέες που μπορούν να εφαρμοστούν όταν προσπαθείτε να διαμορφώσετε νέες συνήθειες.

Μύθος 1: Οι συνήθειες είναι βαρετές

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι συνήθειες σχετίζονται με τη δομή. Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να ακολουθήσουν τη δομή πιστεύουν ότι θα επαναστατήσουν εναντίον της. Αν δεις τα πιο βασικά πράγματα που κάνεις, όπως το να τρως και να φοράς ρούχα, όλα είναι συνήθειες! Εάν βρίσκετε τις συνήθειές σας βαρετές, μπορεί να είναι επειδή τις κάνετε βαρετές. Οι συνήθειες φτιάχνουν τη ζωή μας. Αν θέλετε μια διασκεδαστική ζωή, προσθέστε ίσως τη διασκέδαση στη ρουτίνα σας.

Μύθος 2: Είμαι πολύ μεγάλος για να ξεκινήσω μια νέα συνήθεια

Δεν υπάρχει ηλικία για μάθηση. Ωστόσο, είναι μια δικαιολογία που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι ενήλικες όταν πρόκειται να μάθουν κάτι νέο. Αυτό χρησιμοποιείται ως δικαιολογία τις περισσότερες φορές επειδή μερικοί άνθρωποι φοβούνται να καταβάλουν προσπάθεια. Εδώ είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τα οφέλη που θα φέρει στο άτομο μια συνήθεια. Εάν ένα άτομο μπορεί να δει ένα όφελος για τον εαυτό του, γίνεται ευκολότερο γι ‘αυτό να σχηματίσει μια συνήθεια.

Μύθοι για τις συνήθειες
Καταρρίψτε τους μύθους σχετικά με τις συνήθειες και αγκαλιάστε νέες υγιείς αλλαγές. Ευγένεια εικόνας: Adobe Stock

Μύθος 3: Χρειάζομαι μια ανταμοιβή για να σχηματίσω μια συνήθεια

Η δημιουργία ανταμοιβών και τιμωριών για τη δημιουργία συνήθειας δεν είναι ιδανική. Το καθημερινό κίνητρο για τη δημιουργία μιας συνήθειας δεν είναι επίσης ένας εφικτός τρόπος για να χτίσετε συνήθειες. Πρώτον, οι ανταμοιβές θα πρέπει να είναι σύμφωνες με τον στόχο σας για τη δημιουργία μιας συνήθειας. Δεν μπορεί να είναι «έχοντας ένα μπισκότο» για να τερματίσετε μια έντονη προπόνηση. Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά τιμωρίες όπως «δώστε 100 ρουπίες» ή οτιδήποτε άλλο, εάν δεν ακολουθήσουν μια συνήθεια. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι ως άνθρωποι βιώνουμε ευχαρίστηση στο παρόν και η τιμωρία αναβάλλεται για το μέλλον. Το μέλλον δεν είναι πρόβλημα στο παρόν. Λαμβάνεται ελαφρά, επομένως τα κίνητρα, περισσότερο από ανταμοιβές και τιμωρίες, δεν είναι μια αξιόπιστη μέθοδος για τη διαμόρφωση μιας συνήθειας.

Διαβάστε επίσης: Αυτές οι 5 καθημερινές συνήθειες μπορούν να βλάψουν την υγεία του εγκεφάλου σας

Μύθος 4: Δεν μπορώ να χάσω μια μέρα

Δεν μπορείς να είσαι πολύ αυστηρός και να τιμωρείς τον εαυτό σου που κόπηκε μια συνήθεια για μια μέρα. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένα άτομο δεν μπορεί να εκτελέσει μια συνήθεια, μπορεί να είναι στρεσαρισμένο ή να μην έχει καλή διάθεση. Το κλειδί είναι να είστε συμπονετικοί με τον εαυτό σας και να μην συνδέετε τις συνήθειες με την τιμωρία. Από την άλλη, μπορείτε να ακολουθήσετε έναν από τους χρυσούς κανόνες μου για τη δημιουργία συνήθειας – «Μην χάσετε ποτέ δύο μέρες στη σειρά». Με αυτόν τον τρόπο δίνετε στον εαυτό σας χώρο και διασφαλίζετε ότι δεν θα έχετε σημαντική διακοπή στη δημιουργία συνήθειας.

Μύθος 5: Όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι μοιράζονται τις ίδιες συνήθειες

Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους μύθους που πρέπει να καταρριφθεί. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι αν μιμηθούν τις συνήθειες επιτυχημένων ανθρώπων, θα πετύχουν το ίδιο επίπεδο επιτυχίας. Δεν μπορεί κανείς να μιμηθεί τυφλά συνήθειες. Υπάρχει ένας λόγος πίσω από τον οποίο κάθε άτομο ακολουθεί μια συνήθεια. Ένας επιχειρηματίας μπορεί να ξυπνήσει στις 4 το πρωί και ένας άλλος να κοιμηθεί στις 4 το πρωί. Ένας αθλητής θα χρειαστεί 12 ώρες ύπνου. Έχουν διαφορετικούς λόγους για τους οποίους σχηματίζουν μια συνήθεια. Το να ακολουθείς συνήθειες χωρίς να καταλαβαίνεις το «γιατί» πίσω από αυτό δεν ενδείκνυται. Διαλέξτε και επιλέξτε συνήθειες που ταιριάζουν στη ζωή σας. Ξεκινήστε από μικρά και δημιουργήστε το δικό σας ταξίδι.

Υγιεινες συνηθειες
Το πρώτο βήμα είναι να σταματήσετε να πιστεύετε ότι οι νέες συνήθειες είναι ανέφικτες. Ευγένεια εικόνας: Adobe Stock

Μύθος 6: Οι αποφάσεις δεν είναι συνήθειες

Τα ψηφίσματα είναι ευσεβείς πόθοι, χωρίς να ακολουθούν πραγματικά ένα σχέδιο για να τις μετατρέψουν σε συνήθειες. Όσοι είναι επιτυχημένοι στις αποφάσεις τους για την Πρωτοχρονιά έχουν βρει έναν τρόπο να μετατρέψουν την απόφασή τους σε συνήθειες. Οι περισσότερες αναλύσεις εξαντλούνται στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια για τη διαμόρφωση συνηθειών.

Συνολικά, οι συνήθειες παίζουν ζωτικό ρόλο και πρέπει να διαμορφώνονται με βάση ορισμένες αρχές διαμόρφωσης συνήθειας. Αν αναζητάτε μια θετική μεταμόρφωση στη ζωή σας, η υιοθέτηση θετικών συνηθειών είναι ο μόνος τρόπος για να την πετύχετε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *