February 23, 2024

5 στάσεις γιόγκα για να συσφίξετε το χαλαρωμένο στήθος σας

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν σχέση αγάπης-μίσους με το ένα ή το άλλο μέρος του σώματος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για στήθος. Αν η κοινωνική πίεση και η συνεχής επιθυμία να φαίνεστε «τέλειοι» σας κάνουν να σκέφτεστε με έναν συγκεκριμένο τρόπο, ξανασκεφτείτε το! Με τόσα πολλά να ανησυχείτε στη ζωή, το χαλασμένο στήθος δεν πρέπει να είναι στη λίστα σας. Αλλά αν εξακολουθείτε να θέλετε να τονώσετε τους μύες του στήθους και της πλάτης σας για να κάνετε το στήθος σας πιο σφριγηλό, αυτό το άρθρο μπορεί να σας βοηθήσει!

Πρώτον, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το πεσμένο στήθος είναι φυσιολογικό και το σώμα σας περνά από μια πληθώρα αλλαγών καθώς μεγαλώνετε. Έτσι τείνουν να χαλαρώνουν λίγο καθώς μεγαλώνεις.

Αιτίες χαλάρωσης του μαστού

Το στήθος μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου και να έχει διάφορα μεγέθη και σχήματα. Επίσης, οι αλλαγές στο στήθος ενός ατόμου συνήθως δεν είναι επιβλαβείς και δεν πρέπει να ανησυχείτε για αυτές. Αν και η αιτία της χαλάρωσης των μαστών ή της πτώσης του μαστού είναι άγνωστη, μελέτες έχουν βρει αιτίες που μπορεί να την προκαλέσουν. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Annals of Plastic Surgery, ορισμένοι παράγοντες που σχετίζονται με την πτώση του μαστού περιλαμβάνουν την ηλικία, την απώλεια βάρους, τον υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος, τον υψηλότερο ΔΜΣ, τις εγκυμοσύνες και το κάπνισμα. Ο θηλασμός, η αύξηση βάρους και η έλλειψη άσκησης στο πάνω μέρος του σώματος μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε χαλάρωση του μαστού.

χαλαρό στήθος
Ανησυχείτε για το χαλασμένο στήθος; Ασάνες γιόγκα που μπορείτε να δοκιμάσετε. Ευγένεια εικόνας: Adobe Stock

Μιλώντας για άσκηση, η προπονήτρια φυσικής κατάστασης των διασημοτήτων Anshuka Parwani πήγε πρόσφατα στον λογαριασμό της στο Instagram για να μοιραστεί μερικές ασκήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη στάση σας και να κάνετε το στήθος σας πιο σφριγηλό.

Γιόγκα για χαλάρωση του στήθους

Στη λεζάντα, η Anshuka γράφει: «Υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες όπως η κακή στάση του σώματος, η έλλειψη κίνησης, που μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση του στήθους από μικρή ηλικία. Ορισμένες κινήσεις θα ενεργοποιήσουν και θα τονώσουν τους μύες του στήθους και της πλάτης, κάτι που θα βοηθήσει να κρατήσει το στήθος σταθερό και θα ανακουφίσει τους δύσκαμπτους μύες της πλάτης. Μια καμπυλωμένη ή καμπυλωμένη πλάτη μπορεί να κάνει το στήθος να κρέμεται από το βάρος του, επιδεινώνοντας τη διαδικασία χαλάρωσης. Αλλά, όταν η στάση σας είναι καλή, ασκείτε έμμεσα λιγότερη πίεση στην πλάτη και στο στήθος σας.

Ακολουθούν ορισμένες ασκήσεις για χαλάρωση του στήθους που προτείνει ο ειδικός της φυσικής κατάστασης που μπορείτε να κάνετε καθημερινά εάν θέλετε να δείτε τη διαφορά:

1. Μπράτσο αετού

Για τα καθισμένα μπράτσα αετού ή καθιστή Garudasana, καθίστε σε ένα χαλάκι με τα πόδια σας σταυρωμένα το ένα πάνω από το άλλο. Τώρα φέρτε τα χέρια σας μαζί με τους αγκώνες σας κοντά. Τυλίξτε το αριστερό σας χέρι γύρω από το αριστερό σας χέρι, έτσι ώστε η δεξιά παλάμη σας να αγγίζει το αριστερό σας χέρι. Τα δύο σας χέρια πρέπει να είναι μπλεγμένα μεταξύ τους σαν φίδια. Βεβαιωθείτε ότι η σπονδυλική σας στήλη είναι ευθεία και οι ώμοι σας χαλαροί. Θα πρέπει να κοιτάξετε ευθεία όταν το κάνετε αυτό. Ο Anshuka συνιστά στους αρχάριους να το κάνουν αυτό για 30 δευτερόλεπτα και σταδιακά να αυξηθούν στα 2 λεπτά ανά πλευρά.

2. Επέκταση βραχίονα

Καθίστε όρθια με μια ευθεία σπονδυλική στήλη σε ένα χαλάκι. Τοποθετήστε τον δεξιό σας αγκώνα στη θέση του αριστερού σας, εκτείνοντας και τα δύο χέρια ευθεία μπροστά σας. Τα χέρια σας πρέπει να είναι στο ύψος των ώμων καθώς στρέφετε το αριστερό σας χέρι προς το μέρος σας. Όταν αρχίσετε να αισθάνεστε ένα τέντωμα, τεντώστε αργά το αριστερό σας χέρι ενώ το λυγίζετε πάνω από το δεξί σας χέρι. Ο Anshuka συνιστά να κάνετε τουλάχιστον 10 επαναλήψεις (επαναλήψεις) σε κάθε πλευρά.

Διαβάστε επίσης: Τονώστε τα χέρια σας στο σπίτι με αυτές τις 6 διασκεδαστικές ασκήσεις τρικεφάλου για αρχάριους

άσκηση για χαλάρωση του μαστού
Η επέκταση του χεριού είναι μια καλή άσκηση για χαλάρωση του μαστού. Ευγένεια εικόνας: Adobe Stock

3. Μπράτσο κάκτου

Ξεκινήστε καθίζοντας στο χαλάκι. Με τους αγκώνες σας λυγισμένους στις 90 μοίρες και το πηγούνι σας παράλληλα με το πάτωμα, τεντώστε τα χέρια σας στο πλάι. Νιώστε το στήθος να μεγαλώνει καθώς οι ωμοπλάτες σφίγγονται μεταξύ τους. Θα πρέπει να το κάνετε αυτό τουλάχιστον 10 φορές την ημέρα.

4. Τέντωμα από αυτί σε ώμο

Καθίστε αναπαυτικά σε μια καρέκλα και τοποθετήστε τους ώμους σας μακριά από τα αυτιά σας. Γείρετε το αριστερό σας αυτί προς τον αριστερό σας ώμο. Καθώς το κάνετε αυτό, τοποθετήστε το αριστερό σας χέρι πάνω από το κεφάλι σας για να υποστηρίξετε το τέντωμα. Επαναλάβετε από την άλλη πλευρά. Κάντε 10 επαναλήψεις σε κάθε πλευρά.

5. Πόζα προσώπου αγελάδας

Γνωστό και ως Gomukasana, ξεκινάτε αυτήν την asana τοποθετώντας το αριστερό σας πόδι κάτω από το δεξί σας πόδι. Τώρα σηκώστε το δεξί σας χέρι πάνω από το κεφάλι σας και λυγίστε το από τον αγκώνα και τοποθετήστε το στην πλάτη σας. Τώρα φέρτε το αριστερό σας χέρι με μια κίνηση προς τα κάτω και προσπαθήστε να κρατήσετε το δεξί σας χέρι με αυτό. Φέρτε τις παλάμες σας όσο πιο κοντά γίνεται. Μείνετε στη στάση για όσο περισσότερο μπορείτε. Κάντε 10 επαναλήψεις σε κάθε πλευρά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *