May 19, 2024

5 εύκολοι τρόποι για να βελτιώσετε τον αυτοέλεγχο στη ζωή σας

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης διεκδικούν πάντα την προσοχή μας. Οι οθόνες των τηλεφώνων που τρεμοπαίζουν συνεχώς, μαζί με την ευκολία πρόσβασης στη ζωή μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν κάνει τη δυνατότητα εστίασης δύσκολη δουλειά. Σύμφωνα με μελέτες, το μέσο παιδί έξι ετών μετά βίας μπορεί να παραμείνει συγκεντρωμένο σε μια εργασία για 8-10 λεπτά. Όταν το ίδιο παιδί μπαίνει στην ηλικία της εφηβείας, παρατηρείται σημαντική αύξηση έως και 48 λεπτά. Αλλά η ενηλικίωση χτυπά σκληρά με τον αυξημένο αριθμό περισπασμών της, μειώνοντας την εστίαση σε μόλις 20 λεπτά.

Η υπερφόρτωση πληροφοριών στο Διαδίκτυο και αλλού είναι η ρίζα αυτής της αδυναμίας των ανθρώπων να συγκεντρωθούν. Η γήρανση παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Ωστόσο, μην ανησυχείτε, γιατί δεν είστε αβοήθητοι σε αυτή την περίπτωση. Μπορείτε να εστιάσετε στα πράγματα που θέλετε. Χρειάζεται απλώς να εργαστείτε στον αυτοέλεγχό σας για να ξεπεράσετε τους πολλούς περισπασμούς της ζωής. Για να βεβαιωθείτε ότι όλα πάνε καλά για εσάς, συγκεντρώσαμε απλές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε στην καθημερινή σας ζωή για να βελτιώσετε τον αυτοέλεγχο.

Η Health Shots επικοινώνησε με έναν κλινικό ψυχολόγο, τον Δρ. Kamna Chhibber, για να μάθει πώς να βελτιώσει τον αυτοέλεγχο.

πώς να βελτιώσετε τον αυτοέλεγχο
Μπορείτε να εξασκηθείτε σε τεχνικές αναπνοής για να βελτιώσετε την εστίασή σας, τον αυτοέλεγχό σας και να εξασκηθείτε στη συνείδηση. Ευγένεια εικόνας: Adobe Stock

Τι είναι ο αυτοέλεγχος;

Εκτός από το λεξικό που σημαίνει περιορισμός του αυτοελέγχου σε αυτοσυγκράτηση και στέρηση του εαυτού, σημαίνει επίσης έλεγχο των επιθυμιών, των συναισθημάτων και των παρορμήσεων κάποιου. Είναι μια συνειδητή προσπάθεια να κατευθύνει κανείς την ενέργεια και τη θέλησή του για να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μερικές φορές μπορεί να σημαίνει αποχή από κάτι όπως το κάπνισμα, ενώ άλλες φορές σημαίνει να προσέχετε να κάνετε κάτι όπως να δημιουργήσετε καλές συνήθειες.

Πώς να βελτιώσετε τον αυτοέλεγχο;

Ας βουτήξουμε κατευθείαν στο μεγάλο ερώτημα που απασχολεί πολλούς! Ο ειδικός μας μοιράζεται μερικές συμβουλές που μπορούν να εκτελεστούν για να βελτιώσετε την ικανότητά σας να εφαρμόζετε τον αυτοέλεγχο για καρποφόρα αποτελέσματα.

1. Φέρσου όπως θέλεις να είναι ο μελλοντικός σου εαυτός

Για να επιτύχετε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα, πρέπει να συμπεριφέρεστε συνεχώς σαν το άτομο που θέλετε να γίνετε για να παραμείνετε παρακινημένοι. «Πρέπει να ευθυγραμμίσεις τις πράξεις σου με τους στόχους σου για να ασκήσεις τον αυτοέλεγχό σου», λέει ο ειδικός. Οι ενέργειές σας πρέπει να ταιριάζουν με αυτό που αναμένεται από εσάς για να επιτύχετε τους στόχους σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξακολουθείτε να μπορείτε να κάνετε ό,τι χρειάζεται όποτε αισθάνεστε σε πειρασμό από έναν εξωτερικό περισπασμό.

Διαβάστε επίσης: Υποτιμάτε τον εαυτό σας; 5 περιοριστικές πεποιθήσεις και πώς να τις ξεπεράσετε

2. Κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη καταρρίπτοντας τη διαδικασία

Οι μεγάλοι στόχοι μπορούν να τρομάξουν οποιονδήποτε, ειδικά έναν πρωτάρη. Για παράδειγμα, θέλετε να φτάσετε τον στόχο των 50 κιλών απευθείας από το τρέχον βάρος των 70 κιλών. Αυτή η μετατόπιση των 20 κιλών μπορεί να φαίνεται τρομακτική. Αναλύστε λοιπόν τη διαδικασία και αντί να εστιάσετε στον στόχο των 20 λιβρών, ξεκινήστε χάνοντας, ας πούμε, 1 λίβρα την εβδομάδα. Είναι τόσο απλό. Η εστίαση σε μικρούς στόχους σας δίνει κίνητρο και σας βοηθά να παραμένετε σε καλό δρόμο για μεγαλύτερους. «Χωρίστε την εργασία σε μικρά σταδιακά βήματα προς τον έλεγχο της οικοδόμησης», λέει ο ειδικός.

πώς να βελτιώσετε τον αυτοέλεγχο
Ο αυτοέλεγχος μπορεί να εφαρμοστεί σε μικρές πτυχές της ζωής, όπως το να μάθεις να ελέγχεις τα συναισθήματα της πείνας! Εικόνα Ευγενική προσφορά; Shutterstock

3. Μην χάνετε τη μεγάλη εικόνα

Η απαλλαγή από παλιά μοτίβα και κύκλους δεν είναι εύκολη. Ωστόσο, κατανοήστε ότι όλος αυτός ο πόνος και η αναταραχή σας οδηγούν σε μεγαλύτερα πράγματα στη ζωή. Με αυτόν τον τρόπο, η δύναμη των περισπασμών θα σβήσει το μυαλό και τη ζωή σας. «Καταλάβετε πώς η άσκηση αυτοελέγχου θα σας βοηθούσε περαιτέρω στη ζωή», λέει ο ειδικός.

4. Λάβετε βοήθεια όταν χρειάζεται

«Λάβετε την υποστήριξη των αγαπημένων σας προσώπων ή των υποστηρικτών σας για να σας παρακινήσουν και να σας υπενθυμίσουν να παραμείνετε στο μονοπάτι της αυτοκυριαρχίας», εξηγεί ο ειδικός.

5. Χρησιμοποιήστε κάθε μηχανισμό αντιμετώπισης που γνωρίζετε όταν αποτυγχάνετε

Κάποιες μέρες θα δοκιμάσουν την υπομονή σας και θα σας αναγκάσουν να αντιδράσετε με ανεπιθύμητους τρόπους. Ωστόσο, ακόμα κι αν παραπαίει κατά καιρούς, εστιάστε στο να επιστρέψετε στην ενασχόληση με τους μηχανισμούς που έχετε δημιουργήσει για τον εαυτό σας για να επιβεβαιώσετε την αυτοκυριαρχία σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *