February 19, 2024

Τι μου δίδαξε το «Ποτέ» για την ψυχική υγεία και την αγάπη για τον εαυτό μου

Είχατε ποτέ την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή σειρά “Never Have I Ever”; Η τελευταία σεζόν του σόου μπήκε πρόσφατα στον χώρο του streaming και προκαλεί σάλο στο streaming town! Αυτό δεν είναι το βασικό σας εφηβικό ή γυμνάσιο δράμα. Αν δεν το έχετε δει, πρέπει και θα σας πούμε γιατί! Καταρχάς, η παράσταση δεν είναι άλλη μια ιστορία αγάπης, αλλά μια παράσταση που μας διδάσκει πολύτιμα μαθήματα μέσα από τον χαρακτήρα του Devi, του πρωταγωνιστή που υποδύεται ο Maitreyi Ramakrishnan. Υπογραμμίζει την πολυπλοκότητα της θλίψης και τη σημασία της αναζήτησης υποστήριξης σε δύσκολες στιγμές. Και το πιο σημαντικό, είναι σχετικό γιατί ο Devi σκοντάφτει, σηκώνεται, πέφτει, κάνει λάθη και μαθαίνει από αυτά.

Η αυθεντική απεικόνιση διαφορετικών εφηβικών εμπειριών, μαζί με την απεικόνιση μιας υποεκπροσωπούμενης κοινότητας, δημιουργούν μια συναρπαστική σειρά που σας κρατά κολλημένους μέχρι το τέλος. Από την εξερεύνηση σύνθετων θεμάτων όπως το πένθος μέχρι την ανάδευση διεγερτικών συναισθημάτων, η παράσταση είναι σαγηνευτική και διορατική.

Δεν είχα ποτέ μαθήματα ζωής
5 μαθήματα ζωής από το Never Have I Ever You should know. Ευγενική προσφορά εικόνας: Instagram/neverhaveIever

3 Μαθήματα ζωής που μάθαμε από τον Devi στο Never Have I Ever

Εξερευνώντας θέματα φιλίας και τονίζοντας την αξία των γνήσιων συνδέσεων και της απώλειας, η παράσταση σάς διδάσκει να αντιμετωπίζετε τις ανασφάλειές σας, να αποδέχεστε τα ελαττώματά σας και να μαθαίνετε από τα λάθη σας. Επιπλέον, ασχολείται με την ψυχική υγεία καθώς σας υπενθυμίζει να αναζητάτε βοήθεια όταν τη χρειάζεστε και να φροντίζετε τον εαυτό σας. Συνολικά, η σειρά προσφέρει διορατικά μαθήματα ζωής σε μια αφήγηση ενηλικίωσης.

1. Πρέπει να αγαπήσεις πρώτα τον εαυτό σου πριν αγαπήσεις τους άλλους.

Επιστρέφοντας μια σεζόν πίσω, η πίεση του Daxton που έκανε το ντεμπούτο του στην αρχή της τρίτης σεζόν και κοιμάται με τον Jock της σειράς Paxton κάνει την Devi να αμφισβητεί τις αποφάσεις της. Η αυτοπεποίθησή της πέφτει κατακόρυφα και την κάνει να πιέζει τον Paxton για καθησυχασμό, κάτι που την κάνει μόνο να λέει ότι δεν μπορούν να έχουν μια πραγματική σχέση μέχρι να αγαπηθεί ο ένας τον άλλον. Ο χωρισμός την αφήνει να βαριέται, αλλά σύντομα μαζεύει τον εαυτό της και η θεραπεία αρχίζει για εκείνη όταν αρχίζει να βγαίνει με τον Nirdesh. Αλλά μέχρι να χωρίσει μαζί της (με μάλλον άσχημο τρόπο) δεν συνειδητοποιεί την αξία του.

Διαβάστε επίσης: Η ομορφιά βρίσκεται στη θετικότητα του σώματος, γι’ αυτό εξασκήστε αυτές τις 5 συμβουλές για να ερωτευτείτε το σώμα σας

Η στιγμή που η Ντέβι έρχεται αντιμέτωπη με τον Νιρντές μετά τον χωρισμό της επειδή η μητέρα της πιστεύει ότι είναι σε κακή ψυχική κατάσταση δείχνει πώς τελικά άρχισε να αποδέχεται τον εαυτό της για αυτό που είναι. Κάποια επιβεβαίωση και υποστήριξη παίρνει από τη μητέρα της, η οποία της λέει ότι κάποιος θα την αγαπήσει γι’ αυτό που είναι όταν τελικά αρχίσει να πιστεύει στον εαυτό της. Αυτό συνεχίζεται μέχρι το τέλος της παράστασης, όταν μετατοπίζεται από τον φόβο ότι δεν είναι αρκετή στην Paxton που είναι ευχαριστημένη με τον εαυτό της και έχει αυτοπεποίθηση για το ποια είναι. Αν αυτό δεν σας διδάξει την αγάπη για τον εαυτό σας, τι θα σας διδάξει;

αγάπη για τον εαυτό
Μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας από την επιτυχημένη κωμική σειρά Never Have I Ever. Ευγενική προσφορά εικόνας: Freepik

2. Πρέπει να είστε ειλικρινείς για τα θέματα ψυχικής σας υγείας

Είτε παρακολουθεί θεραπευτικές συνεδρίες, πένθος για την απώλεια του πατέρα της, είτε ταχυδακτυλουργικά ρομαντικά και φιλικά δράματα, η ψυχική υγεία της Devi είναι μια σημαντική πτυχή της παράστασης. Το να επισημάνετε μια φυσιολογική έφηβη που έχει ψυχική υγεία χωρίς να την εξοστρακίζετε είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επισημάνετε θέματα ψυχικής υγείας με θετικό τρόπο. Παρουσιάζεται ως κάποιος που σας κάνει να νιώθετε περίεργοι ή ταπεινωμένοι και ο χαρακτήρας της δεν απεικονίζεται ως σκοτεινός ή τρομερός. Η Devi είχε μια τρομερή και καταστροφική εμπειρία και η σειρά αναγνωρίζει σωστά ότι είναι λογικό να μην είναι καλά. Παρουσιάζει ένα συμπαθητικό πορτρέτο της ψυχικής ασθένειας χωρίς να ελαχιστοποιεί τις εμπειρίες της ή το πώς την επηρέασαν.

Ακριβώς όπως τα καθημερινά της προβλήματα δεν εξαφανίζονται ως δια μαγείας, αλλά επηρεάζουν τη ζωή της και σιγά-σιγά θεραπεύει τον εαυτό της μέσα από όλα, έτσι και τα προβλήματα ψυχικής της υγείας. Εν ολίγοις, η εκπομπή εξομαλύνει θέματα ψυχικής υγείας και μιλά για αυτά αντί να υποφέρει σιωπηλά από αυτά όπως πολλές άλλες εκπομπές.

3. Η επιμονή είναι το κλειδί της ζωής

Μερικές φορές η ζωή δεν είναι όπως πάντα πιστεύεις ότι θα ήταν! Ο χαρακτήρας του Devi, αντιμέτωπος με πολλές προκλήσεις, δείχνει ανθεκτικότητα και αποφασιστικότητα να ξεπεράσει τα εμπόδια. Παρά τις αναποδιές που συναντά, η Devi αρνείται να τα παρατήσει και συνεχίζει να επιδιώκει τους στόχους της. Η εκπομπή τονίζει τη σημασία της ανθεκτικότητας απέναντι στις αντιξοότητες, ενθαρρύνοντας τους θεατές να επιμείνουν στις δύσκολες στιγμές. Το ταξίδι του Devi χρησιμεύει ως έμπνευση, υπενθυμίζοντάς μας ότι οι αποτυχίες δεν είναι μόνιμες και με επιμονή μπορούμε να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις και να επιτύχουμε προσωπική ανάπτυξη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *