February 20, 2024

Συμβουλές για την υγεία των μουσώνων: Αποφύγετε τον δάγκειο πυρετό ή τον τύφο εάν ταξιδεύετε

Είτε πρόκειται για κρυολόγημα, βήχα, ελονοσία, δάγγειο πυρετό, τσικουνγκούνια ή τυφοειδή, η εποχή των μουσώνων σημαίνει ανακούφιση από την έντονη ζέστη και την εμφάνιση ασθενειών. Στο σπίτι, μπορείτε πάντα να έχετε τον έλεγχο επειδή γνωρίζετε το περιβάλλον. Αλλά αν ετοιμάζετε τις βαλίτσες σας και πηγαίνετε σε άλλο προορισμό για οικογενειακές διακοπές, υπάρχουν μερικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε. Αυτό συμβαίνει γιατί ένας ταξιδιώτης χωρίς προφυλάξεις και υγιεινή θα κολλήσει όλες τις κοινές ασθένειες κατά τη διάρκεια του μουσώνα.

Για να σας βοηθήσει με συμβουλές υγείας που πρέπει να ακολουθείτε όταν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια των μουσώνων, το HealthShots έχει συνδεθεί με τον Δρ. Manoj Sharma, Ανώτερο Σύμβουλο Εσωτερικής Ιατρικής, Νοσοκομείο Fortis, Vasant Kunj, Νέο Δελχί.

οικογενειακό ταξίδι στους μουσώνες
Διασκεδάστε, αλλά μην αγνοείτε την υγεία όταν ταξιδεύετε με την οικογένεια αυτόν τον μουσώνα. Ευγενική προσφορά εικόνας: Shutterstock

Συμβουλές για την υγεία των μουσώνων

Σε πολλά μέρη, τα σχολεία εξακολουθούν να είναι κλειστά για τις διακοπές, καθιστώντας την ιδανική στιγμή για να ταξιδέψετε με την οικογένεια. Ο μουσώνας έχει ήδη φτάσει και αυτό απλώς προσθέτει στην ομορφιά ενός τόπου. Αυτό εκτός κι αν μείνεις στην κίνηση για ώρες. Τα ταξίδια ως οικογένεια αυξάνει την ευτυχία σας και σας βοηθά να χαλαρώσετε. Ωστόσο, αν δεν προσέξεις τις μικρές λεπτομέρειες που σχετίζονται με την υγεία σου και της οικογένειάς σου, οι γιορτές μπορεί να σε αγχώσουν. Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

1. Πίνετε καθαρό νερό

Η εύρεση πόσιμου νερού ενώ ταξιδεύετε μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά αν ταξιδεύετε οδικώς ή πηγαίνετε έξω από την πόλη. Πάντα να επιλέγετε εμφιαλωμένο νερό συσκευασμένο από μια καλή μάρκα. Αν δεν έχετε άλλη επιλογή, βράστε ό,τι νερό έχετε πριν το πιείτε, προτείνει η δρ Σάρμα.

2. Αποφύγετε το πρόχειρο φαγητό

Τα φαγητά του δρόμου και το πρόχειρο φαγητό είναι όλα δελεαστικά, αλλά θα πρέπει να αποφύγετε αυτά τα λαχταριστά pakodas και τα μπιφτέκια στο δρόμο για τον προορισμό των διακοπών σας. Αποδεικνύεται ότι οι γωνιές του street food τείνουν να είναι πηγή πολλών βακτηριακών ασθενειών των μουσώνων.

3. Προσθέστε απολυμαντικό στο νερό του μπάνιου

Πάρτε ένα μπουκάλι απολυμαντικό που είναι κατάλληλο για το δέρμα σας και προσθέστε το σε έναν κουβά με νερό που θα χρησιμοποιήσετε για μπάνιο. Παραλείψτε τη μπανιέρα ή βεβαιωθείτε ότι η υπηρεσία καθαρισμού του ξενοδοχείου την καθαρίζει σωστά.

4. Σιδερώστε υγρά ρούχα

Φέρνουμε περιορισμένα ρούχα στα ταξίδια μας, επομένως είναι πιθανό να βραχούν λαμβάνοντας υπόψη την εποχή. Αν λοιπόν έχετε βρεγμένα ρούχα, φροντίστε να τα σιδερώσετε πριν τα φορέσετε. Έτσι δεν θα νιώθετε άβολα με βρεγμένα ρούχα.

οικογενειακό ταξίδι
Σιδερώστε βρεγμένα ρούχα κατά τη διάρκεια ταξιδιών με μουσώνες. Ευγενική προσφορά εικόνας: Shutterstock

5. Αγοράστε και φάτε ντόπιο αλλά με προσοχή

Είναι καλό να τρώτε τοπικά προϊόντα, αλλά φροντίστε να τα πλύνετε πριν. Όταν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια του μουσώνα, προσπαθήστε να μην τρώτε τίποτα ωμό ή μισοβρασμένο γιατί μπορεί να περιέχουν μικρόβια ή έντομα.

6. Τηρείτε την υγιεινή

Είναι αλήθεια ότι ο Covid-19 μας έχει μάθει να επικεντρωνόμαστε στην υγιεινή. Αλλά μην εγκαταλείψετε αυτήν την υγιεινή συνήθεια και θέστε την υγιεινή ως προτεραιότητα όταν μένετε σε ξενοδοχεία, ξενώνες ή άλλα ακίνητα. Φροντίστε να αλλάζετε σεντόνια καθημερινά και να ακολουθείτε την υγιεινή των χεριών.

7. Αρκετός ύπνος

Το να παρακολουθείτε την ανατολή του ηλίου και να παρακολουθείτε πάρτι αργά το βράδυ θα μπορούσε να είναι μέρος της διαδρομής σας. Αυτά είναι διασκεδαστικά, αλλά ο Δρ Σάρμα λέει ότι διαταράσσουν τον κύκλο του ύπνου μας. Βάλτε στόχο να κοιμάστε τουλάχιστον 7-9 ώρες την ημέρα, είτε είστε στο σπίτι είτε σε διακοπές.

8. Διατηρήστε απόσταση από άρρωστα άτομα

Αν δείτε κάποιον να φτερνίζεται ή να βήχει, κρατήστε αποστάσεις. Δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να εξαπλωθούν οι ιοί και τα βακτήρια από άτομο σε άτομο.

Αλλά αν εσείς ή ένα μέλος της οικογένειας αρρωστήσετε παρά τη λήψη προφυλάξεων, μην αγοράζετε χάπια χωρίς ιατρική συνταγή. Ταξιδέψτε με ένα μικρό ιατρικό κιτ και μάθετε τα αίτια της ασθένειας για εσάς και την οικογένειά σας. Κάντε λοιπόν το ταξίδι σας και της οικογένειάς σας στους μουσώνες υγιές και διασκεδαστικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *