April 25, 2024

Πώς να κάνετε το περπάτημα διασκεδαστικό: 7 συμβουλές για τους λάτρεις της φυσικής κατάστασης

Ποτέ μην πιστεύεις τίποτα άλλο: Το περπάτημα είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης για τη βελτίωση της υγείας και της φυσικής σου κατάστασης. Οι τακτικοί περιπατητές μπορεί να βρουν το να τοποθετούν ένα πόδι τη φορά πολύ απλό και αναποτελεσματικό. Αλλά αν το κάνετε τακτικά, μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία. Αν το περπάτημα ακούγεται βαρετό, δείτε πώς να κάνετε το περπάτημα διασκεδαστικό!

Οι ειδικοί γενικά συνιστούν στους ανθρώπους να περπατούν για τουλάχιστον 30 λεπτά ή 8.000 έως 10.000 βήματα την ημέρα για να δουν ορατά αποτελέσματα φυσικής κατάστασης. Εάν το κάνετε τακτική συνήθεια, το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, του σακχάρου στο αίμα και του βάρους, ενώ δυναμώνει τους μύες και τα οστά σας. Το περπάτημα μπορεί επίσης να βελτιώσει τη διάθεσή σας και να ενισχύσει τη δημιουργικότητά σας.

Αλλά αν αναρωτιέστε πώς να κάνετε το περπάτημα λιγότερο βαρετό και αναζητάτε τρόπους να το ανακατέψετε, σας καλύψαμε! Προτού δέσετε τα αθλητικά σας παπούτσια και βγείτε έξω την επόμενη φορά, δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές για να κάνετε την προπόνησή σας με το περπάτημα πιο διασκεδαστική και αποτελεσματική!

Η Health Shots απευθύνθηκε στον Δρ. Shuchin Bajaj, ιδρυτή-διευθυντή του Ομίλου Νοσοκομείων Ujala Cygnus, για να ανακαλύψει πώς να κάνει τη βόλτα σας αποτελεσματική και διασκεδαστική.

προπόνηση ποδιών
Κάντε την προπόνησή σας διασκεδαστική και αποτελεσματική δοκιμάζοντας διαφορετικές διαδρομές ή τεχνικές! Ευγένεια εικόνας: Adobe Stock

Συμβουλές για να κάνετε το περπάτημα διασκεδαστικό

Το περπάτημα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να παραμείνετε δραστήριοι και να βελτιώσετε τη συνολική σας ευεξία. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη ρουτίνα του περπατήματος, λάβετε υπόψη τις παρακάτω συμβουλές.

1. Θέστε ξεκάθαρους στόχους

«Προσδιορίστε τι θέλετε να πετύχετε με τη βόλτα σας. Θα μπορούσε να είναι η αύξηση του ημερήσιου αριθμού βημάτων σας, η βελτίωση της καρδιαγγειακής σας φυσικής κατάστασης, η απώλεια βάρους ή απλά να περνάτε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Το να θέσετε σαφείς και συγκεκριμένους στόχους θα σας βοηθήσει να παραμείνετε παρακινημένοι και συγκεντρωμένοι», λέει ο ειδικός.

2. Βρείτε τον σωστό ρυθμό

Περπατήστε με ρυθμό που σας προκαλεί, αλλά εξακολουθεί να είναι άνετος. Επιδιώξτε ένα γρήγορο περπάτημα όπου μπορείτε να συνεχίσετε μια συζήτηση χωρίς να αισθάνεστε ότι σας κόβεται η ανάσα. Αυξήστε σταδιακά τον ρυθμό σας καθώς βελτιώνεται η φυσική σας κατάσταση.

3. Αλλάξτε τις διαδρομές σας

“Η εξερεύνηση του τρόπου σας μέσα από διαφορετικές διαδρομές κάνει τις βόλτες σας ενδιαφέρουσες και απομακρύνει την πλήξη. Δοκιμάστε να περπατήσετε σε πάρκα, αστικές περιοχές, μονοπάτια της φύσης ή ακόμα και σε διάδρομο αν ο καιρός δεν είναι ευνοϊκός. Ενσωματώστε λόφους ή κλίσεις για περισσότερη ένταση”, λέει ο ειδικός.

Διαβάστε επίσης: 11 μυστικά προπόνησης για να βελτιώσετε το παιχνίδι της φυσικής σας κατάστασης

4. Δώστε προσοχή στο σχήμα

Διατηρήστε καλή στάση όταν περπατάτε. Κρατήστε το κεφάλι σας ψηλά, τους ώμους προς τα πίσω και χαλαρώστε τα χέρια σας. Δουλέψτε τους μυς του πυρήνα σας για πρόσθετη σταθερότητα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να προσγειωθείτε στη φτέρνα σας και να κυλήσετε στο πόδι σας για να απογειωθείτε με τα δάχτυλα των ποδιών σας. Η σωστή μορφή μειώνει την καταπόνηση και βελτιώνει την αποτελεσματικότητα.

τρόπους να περπατάς
Το περπάτημα είναι απλό και ανακουφίζει από το άγχος. Ευγενική προσφορά εικόνας: Shutterstock

5. Παρακολουθήστε την πρόοδό σας

Χρησιμοποιήστε ένα βηματόμετρο, ένα πρόγραμμα παρακολούθησης φυσικής κατάστασης ή μια εφαρμογή smartphone για να παρακολουθείτε τα βήματα, την απόσταση και τον ρυθμό σας. Η παρακολούθηση της προόδου σας σάς επιτρέπει να θέσετε νέους στόχους, να ανταγωνίζεστε τον εαυτό σας και να παραμένετε παρακινημένοι, λέει ο ειδικός.

6. Ενσωματώστε διαστήματα και προκλήσεις

Για να κάνετε τη ρουτίνα του περπατήματος σας πιο ελκυστική και προκλητική, συμπεριλάβετε διαστήματα μεγαλύτερης έντασης. Για παράδειγμα, κάντε εναλλαγή μεταξύ γρήγορου και πιο γρήγορου περπατήματος ή σύντομων περιόδων τζόκινγκ. Μπορείτε επίσης να θέσετε προκλήσεις όπως να στοχεύσετε να επιτύχετε έναν συγκεκριμένο αριθμό βημάτων ή να περπατήσετε μια συγκεκριμένη απόσταση σε καθορισμένο χρόνο.

7. Περπατήστε με έναν φίλο ή γίνετε μέλος μιας ομάδας

Το περπάτημα με έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας ή η συμμετοχή σε μια ομάδα περιπάτου προσθέτει κοινωνική αλληλεπίδραση και μπορεί να κάνει τις βόλτες σας πιο ευχάριστες. Μαζί με αυτό, σας κρατά επίσης υπεύθυνους και παρακινημένους.

8. Προσθέστε μουσική

Εάν το περπάτημα στη σιωπή δεν είναι το πράγμα σας, φορέστε τα ακουστικά ή τα ακουστικά σας και αφήστε τη μουσική να παίξει! Μπορεί να προσθέσει ένα ελατήριο στο βήμα σας καθώς πηγαίνετε στο fitness!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *