February 19, 2024

Πώς να αποφύγετε τα γλιστρήματα κατά τη διάρκεια του μουσώνα: 7 συμβουλές ασφαλείας για την εποχή των βροχών

Η εποχή των μουσώνων σας κάνει να θέλετε να κάνετε τον σπάνιο χορό στη βροχή, έτσι δεν είναι; Αλλά όσο δελεαστική κι αν φαίνεται η ιδέα, ακόμη και το να περπατάς ευθεία σε έναν δρόμο με λακκούβες και λακκούβες μπορεί να είναι δύσκολο. Πρέπει να προστατεύσετε τον εαυτό σας από αυξημένο κίνδυνο ολισθήσεων και πτώσεων λόγω βρεγμένων επιφανειών, ολισθηρών δρόμων και λασπωμένων μονοπατιών. Για τη διασφάλιση της ασφάλειας και την πρόληψη ατυχημάτων, είναι ζωτικής σημασίας η λήψη προληπτικών μέτρων. Ελάτε, ας μοιραστούμε συμβουλές για το πώς να αποφύγετε γλιστρήματα κατά τη διάρκεια των μουσώνων.

Κίνδυνος ολισθήσεων κατά τη διάρκεια του μουσώνα

Κατά την περίοδο των βροχών, οι έντονες βροχοπτώσεις και οι ολισθηρές επιφάνειες αυξάνουν τον κίνδυνο πτώσης. Οι ηλικιωμένοι, που μπορεί να έχουν ήδη μειωμένη ισορροπία και συντονισμό, είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι σε γλιστρήματα, σκοντάφτισμα και πτώσεις! Τα παιδιά, με την παιχνιδιάρικη φύση τους, είναι επίσης επιρρεπή σε γλιστρήματα και πτώσεις αυτή την περίοδο. Ωστόσο, μπορεί να συμβεί στον καθένα.

Η Health Shots επικοινώνησε με τον Δρ Sanesh Tuteja, Σύμβουλο Αρθροσκόπησης και Αθλητιατρικής στο Νοσοκομείο Fortis, Mulund, Βομβάη για να μάθετε πώς μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο πτώσης κατά την περίοδο των βροχών.

7 συμβουλές για να αποφύγετε γλιστρήματα κατά τη διάρκεια του μουσώνα

1. Επιλέξτε κατάλληλα παπούτσια

Ο Δρ Tuteja λέει, «Τα σωστά υποδήματα παίζουν ζωτικό ρόλο στην πρόληψη των πτώσεων. Κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων, επιλέγετε πάντα παπούτσια εξοπλισμένα με αντιολισθητικές σόλες, που παρέχουν εξαιρετική πρόσφυση σε βρεγμένες επιφάνειες. Ταυτόχρονα, αποφύγετε παπούτσια με λεία σόλα ή ψηλοτάκουνα (παρενέργειες από τη χρήση ψηλοτάκουνων). Επίσης, λάβετε υπόψη την πρακτικότητα των λαστιχένιων μπότες, οι οποίες παρέχουν ασφαλές κράτημα ενώ κρατούν τα πόδια σας στεγνά.

καλό παπούτσι
Επιλέξτε τα σωστά παπούτσια για να αποφύγετε τον κίνδυνο πτώσης. Ευγένεια εικόνας: Adobe Stock

2. Περπατήστε προσεκτικά

Να είστε προσεκτικοί όταν περπατάτε σε υγρές συνθήκες ή περιοχές. Κάντε μικρότερα βήματα και κινηθείτε με πιο αργό ρυθμό για να αποφύγετε περιττές πτώσεις. Κρατήστε τα πόδια σας κοντά στο έδαφος και αποφύγετε τους μεγάλους βηματισμούς. Όταν αλλάζετε κατεύθυνση, γυρίστε τα πόδια σας αντί να στρίβετε το σώμα σας. Παραμείνετε ενήμεροι για το περιβάλλον σας και αποφύγετε τις ανώμαλες ή ολισθηρές επιφάνειες.

3. Χρησιμοποιήστε κιγκλιδώματα

Οι χειρολισθήρες είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο για την πρόληψη πτώσεων. Όποτε είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε κιγκλιδώματα, ειδικά όταν ανεβαίνετε ή κατεβαίνετε σκάλες. Ο Δρ Tuteja λέει, «Πιάστε σταθερά τη μπάρα για υποστήριξη. Σε περιπτώσεις που απουσιάζουν κιγκλιδώματα, αναζητήστε εναλλακτικά μέσα στήριξης, όπως κοντινούς τοίχους ή δέντρα. »

Διαβάστε επίσης: Δάγγειος φόβος: 7 τρόποι για να προστατέψετε το παιδί σας κατά τη διάρκεια του μουσώνα

4. Κρατήστε τα χέρια σας ελεύθερα

Η μεταφορά αντικειμένων ενώ περπατάτε στη βροχή αυξάνει τον κίνδυνο πτώσης. Βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι ελεύθερα χρησιμοποιώντας ένα σακίδιο πλάτης ή τσάντα ώμου για να μεταφέρετε τυχόν επιπλέον αντικείμενα. Εάν χρειάζεστε μια ομπρέλα, επιλέξτε μια με άνετη λαβή, ώστε να μην σας γλιστρήσει από το χέρι.

5. Φέρτε ομπρέλες ή αδιάβροχα

Για προστασία από την υγρασία και τους κινδύνους ολίσθησης, χρησιμοποιήστε ομπρέλες ή φορέστε αδιάβροχα όταν βγαίνετε σε εξωτερικούς χώρους. Αυτά τα βασικά στοιχεία για τους μουσώνες όχι μόνο σας κρατούν στεγνούς, αλλά βελτιώνουν επίσης την ορατότητα εμποδίζοντας τη βροχή να εμποδίσει την όρασή σας, μειώνοντας την πιθανότητα να σκοντάψετε πάνω από εμπόδια.

Συμβουλές για τους μουσώνες για παιδιά
Φροντίστε εσείς και η οικογένειά σας να βγείτε στη βροχή με ένα αδιάβροχο. Ευγένεια εικόνας: Adobe Stock

6. Διατηρείτε τις εσωτερικές επιφάνειες στεγνές

Η πρόληψη ολισθήσεων και πτώσεων δεν περιορίζεται σε εξωτερικούς χώρους. Λάβετε επίσης προληπτικά μέτρα για να διατηρήσετε τις εσωτερικές επιφάνειες στεγνές. Βεβαιωθείτε ότι τυχόν διαρροές ή σταγόνες επισκευάζονται γρήγορα για να αποφευχθεί η συσσώρευση νερού. Χρησιμοποιήστε απορροφητικά χαλιά ή χαλιά κοντά σε εισόδους για να στεγνώσετε τα παπούτσια σας πριν μπείτε στο σπίτι, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο ατυχημάτων σε βρεγμένα πατώματα.

Διαβάστε επίσης: Βουλωμένη μύτη κατά τη διάρκεια του μουσώνα; Δοκιμάστε αυτές τις 3 οικιακές θεραπείες για τη μόλυνση των κόλπων

7. Προσοχή στις λακκούβες και τις λακκούβες

Αποφύγετε να πατάτε σε λακκούβες ή να περπατάτε κοντά σε λακκούβες κατά τη διάρκεια του μουσώνα. Οι λακκούβες μπορούν να κρύψουν ανώμαλες επιφάνειες, λακκούβες ή συντρίμμια, αυξάνοντας τον κίνδυνο σκοντάφτοντας ή τραυματισμού. Μείνετε σε εγρήγορση και επιλέξτε τη διαδρομή σας με σύνεση για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Η τελευταία λέξη

Τώρα που ξέρετε πώς να αποφύγετε τα γλιστρήματα κατά τη διάρκεια του μουσώνα, φροντίστε να προσέχετε ιδιαίτερα όταν περπατάτε σε βρεγμένες επιφάνειες όπως δάπεδα με πλακάκια, σκάλες ή πεζοδρόμια. Αυτές οι περιοχές μπορεί να γίνουν εξαιρετικά ολισθηρές κατά την περίοδο των μουσώνων. Περπατήστε αργά, κάντε μικρότερα βήματα και κρατήστε μια ευρύτερη στάση για καλύτερη ισορροπία. Εάν είναι δυνατόν, αποφύγετε εντελώς το περπάτημα σε βρεγμένες επιφάνειες και βρείτε εναλλακτικές διαδρομές με καλύτερη πρόσφυση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *