February 21, 2024

Πώς να αποτρέψετε τις αλλεργίες κατά τη διάρκεια του μουσώνα: 7 συμβουλές ειδικών

Κρυολόγημα, δερματικές ή οφθαλμικές αλλεργίες, λοιμώξεις, δυσπεψία και η λίστα με τα προβλήματα των μουσώνων συνεχίζεται και συνεχίζεται. Όποιος μπορεί να κολλήσει ακόμη και ήπιες αλλεργίες ή κρυολόγημα πέφτει θύμα αλλεργιών κατά την περίοδο των μουσώνων. Γι’ αυτό το λέμε «εποχή αλλεργιών». Αλλά αν είστε προσεκτικοί τι κάνετε, μπορείτε να μάθετε πώς να αποτρέψετε τις αλλεργίες κατά τη διάρκεια του μουσώνα.

Η υγεία μας είναι πιο ευάλωτη κατά τους μουσώνες λόγω των αλλεργιών στη γύρη. Η συσσώρευση σκόνης κατά την περίοδο πριν από τους μουσώνες συμβάλλει περαιτέρω στις ήδη υπάρχουσες ανησυχίες. Μουσώνας ή όχι, μερικοί άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς σε αλλεργίες σε οποιαδήποτε εποχή. Αυτές οι λοιμώξεις είναι κυρίως αποτέλεσμα ενός εξασθενημένου ανοσοποιητικού συστήματος.

Η Health Shots απευθύνθηκε στον Δρ. Shuchin Bajaj του Ομίλου Νοσοκομείων Ujala Cygnus, για να κατανοήσει συμβουλές για την αντιμετώπιση των αλλεργιών ή του κρυολογήματος σε οποιαδήποτε εποχή.

συμβουλές για την αντιμετώπιση των αλλεργιών
Εάν είστε επιρρεπείς σε αλλεργίες, εδώ είναι μερικές συμβουλές για εσάς!

Πώς να αποτρέψετε τις αλλεργίες στους μουσώνες;

Εάν κρυώνετε συχνά ή υποφέρετε από αλλεργίες, υπάρχουν πολλά βήματα που προτείνουν οι ειδικοί που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να μειώσετε τα συμπτώματά σας. Ακολουθούν τρόποι για να αποτρέψετε τις αλλεργίες την εποχή των βροχών.

1. Εφαρμόστε καλή υγιεινή

“Πλένετε συχνά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό ή συνεχίστε να εφαρμόζετε ένα απολυμαντικό χεριών με βάση το αλκοόλ για να σταματήσετε την εξάπλωση μικροβίων. Αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας, ειδικά το στόμα, τα μάτια ή το λαιμό σας. μύτη”, προτείνει ο ειδικός. Τα μικρόβια εισέρχονται σώματα μέσω των αισθητήριων οργάνων μας και αν τα αγγίξουμε με τα χέρια μας, τα οποία είναι ως επί το πλείστον τόπος αναπαραγωγής μικροβίων, τείνουμε να κολλήσουμε μια αλλεργία πολύ γρήγορα.

2. Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας

Οι αλλεργίες είναι κυρίως αποτέλεσμα χαμηλής ανοσίας. Μπορείτε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σώμα διατηρώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής και τρώγοντας μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχες πρωτεΐνες. Μείνετε ενυδατωμένοι, ασκείστε τακτικά και κοιμηθείτε αρκετά για να υποστηρίξετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

3. Διαχειριστείτε το άγχος

«Το χρόνιο στρες διεγείρει την απελευθέρωση κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, στο σώμα μας, η οποία επιτίθεται στο ανοσοποιητικό μας σύστημα και το αποδυναμώνει. Θα πρέπει να ασχολείστε με δραστηριότητες μείωσης του στρες, όπως βαθιά αναπνοή, γιόγκα ή διαλογισμό ή ακόμα και να επιδοθείτε σε χόμπι που αγαπάτε για να νικήσετε το στρες », λέει ο ειδικός.

Επιλέξτε τα θέματα που σας ενδιαφέρουν και αφήστε μας να εξατομικεύσουμε τη ροή σας.

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΡΑ

Διαβάστε επίσης: Τροφή με γύρη: Γνωρίστε τις κοινές αιτίες των δερματικών αλλεργιών στα παιδιά

4. Αποφύγετε τα ερεθίσματα

Εάν έχετε εποχική αλλεργία, εντοπίστε και προσπαθήστε να αποφύγετε τους ερεθισμούς που επιδεινώνουν τα συμπτώματά σας. Τα κοινά ερεθίσματα περιλαμβάνουν γύρη, τρίχωμα κατοικίδιων ζώων, ακάρεα σκόνης και ορισμένα τρόφιμα. Διατηρήστε το χώρο σας καθαρό και χωρίς σκόνη και σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε καθαριστές αέρα.

συμβουλές για την αντιμετώπιση των αλλεργιών
Οι αλλεργίες στη γύρη είναι η πιο κοινή μορφή αλλεργίας, μάθετε τις συμβουλές για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε μορφής αλλεργίας εάν είστε επιρρεπείς σε αυτήν! Ευγένεια εικόνας: Adobe Stock

5. Διατηρήστε το περιβάλλον σας καθαρό

«Θα πρέπει να καθαρίζετε τις κοντινές περιοχές και να απολυμαίνετε επιφάνειες που αγγίζονται συχνά, όπως λαβές θυρών, διακόπτες φώτων και ηλεκτρονικά. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης από ιούς ή βακτήρια», εξηγεί ο ειδικός.

6. Σκεφτείτε τα φάρμακα για την αλλεργία

Τα μη συνταγογραφούμενα αντιισταμινικά ή ρινικά σπρέι μπορούν να είναι προσωρινά σωτήρια από τα συμπτώματα ευερέθιστων αλλεργιών. Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας ή έναν αλλεργιολόγο για να προσδιορίσετε το καταλληλότερο φάρμακο για την κατάστασή σας.

7. Μείνετε μακριά από άρρωστους και εμβολιαστείτε

Προσπαθήστε να αποφύγετε τη στενή επαφή με άρρωστα άτομα, ειδικά εάν έχουν αναπνευστικά συμπτώματα όπως βήχα ή φτέρνισμα. Επίσης, μείνετε ενημερωμένοι με τους εμβολιασμούς, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου κατά της γρίπης. Τα εμβόλια βοηθούν στη μείωση της σοβαρότητας των συμπτωμάτων σας εάν αρρωστήσετε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *