April 25, 2024

Οι ράχες έχουν οφέλη για την υγεία: 5 ασάνες γιόγκα για να δοκιμάσετε

Όλα τα μέρη του σώματός σας είναι σημαντικά επειδή έχουν διαφορετικούς ρόλους στην εκτέλεση μιας σειράς καθημερινών λειτουργιών. Όσο για την πλάτη σας, βοηθά στη στήριξη του σωματικού σας βάρους. Χωρίς ισχυρή πλάτη, θα είναι δύσκολο για σας να μετακινηθείτε. Επομένως, είναι σημαντικό να διατηρείτε την πλάτη σας σε καλή κατάσταση. Αν και υπάρχουν πολλές ασκήσεις για την πλάτη, τίποτα δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο οι οπίσθιες κάμψεις της γιόγκα. Μπορεί να φαίνονται ότι μπορούν να γίνουν μόνο από πραγματικά ευέλικτους ανθρώπους, αλλά η συνέπεια και η υπομονή θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε. Επιτρέψτε μας να σας πούμε για τα οφέλη των πλαισίων για να σας πείσουμε για τη διαφορά που μπορούν να κάνουν στη ζωή σας.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις οπίσθιες στροφές, το Health Shots επικοινώνησε με τον Dr. Mickey Mehta, έναν ολιστικό γκουρού υγείας και έναν εταιρικό προπονητή ζωής.

στάση της γιόγκα
Το Backbend έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Ευγενική προσφορά εικόνας: Adobe Stock

Τι είναι οι πλάτες;

Το να κάνετε πλάτη είναι αρκετά εύκολο για χορευτές ή γυμναστές. Από όρθια θέση, απλώς λυγίζουν προς τα πίσω και μετά κατεβαίνουν μέχρι τα χέρια τους να αγγίξουν το έδαφος. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να κάνετε τόξο προς τα πάνω από οριζόντια θέση, χρησιμοποιώντας τα χέρια και τα πόδια. Το Backbend εμφανίζεται επίσης σε πολλές στάσεις γιόγκα. Ο Δρ Mehta λέει ότι οι οπίσθιες κάμψεις είναι γενικά διέγερση και επιμήκυνση της σπονδυλικής στήλης. Περιλαμβάνει το τόξο της σπονδυλικής στήλης προς την αντίθετη κατεύθυνση από τη φυσική της καμπυλότητα. Σε πόζες πλάτης, το στήθος και η καρδιά σηκώνονται προς τα πάνω ανοίγοντας το μπροστινό μέρος του σώματος.

Οφέλη από οπίσθιες στροφές

Οι πλάτες επιτρέπουν την κυκλοφορία του αίματος και την ελαστικότητα της πλάτης να παραμείνει ανέπαφη ή μάλλον να βελτιωθεί. Εδώ είναι μερικά άλλα οφέλη για την υγεία:

1. Το Backbend βοηθάει το μυαλό σας

Αυτό προκαλεί έναν ορισμένο τύπο εγρήγορσης και προσοχής στη σταθερότητά σας για ισορροπία. Έτσι, βοηθά επίσης στη βελτίωση της εστίασης και της συγκέντρωσης, εξηγεί ο ειδικός.

2. Οι πίσω κάμψεις βελτιώνουν τη δύναμη

Κάνοντας τακτικές πλάγιες στροφές μπορεί να δυναμώσει το κάτω μέρος της πλάτης σας επειδή σας δίνουν καλό τέντωμα. Μπορούν επίσης να κάνουν την περιοχή της κοιλιάς σας πιο δυνατή καθώς βοηθούν στη μείωση του λίπους και βελτιώνουν τις λειτουργίες των εσωτερικών σας οργάνων. Οι οπίσθιες κάμψεις επηρεάζουν θετικά το διάφραγμα καθώς η πλήρης κίνηση του διαφράγματος επιτρέπει την πλήρη λειτουργία της ατρωσίας με τη βέλτιστη χωρητικότητα.

3. Οι πλάτες αναζωογονούν τα όργανά σας

Το τέντωμα του στομάχου και η τόνωση των οργάνων σας βοηθούν το φρέσκο ​​αίμα γεμάτο με οξυγόνο να εισέλθει στα όργανά σας. Βοηθά στην αναζωογόνηση των οργάνων σας.

πόζα βασιλικής κόμπρας
Το Backbend βοηθά στη βελτίωση της στάσης σας. Ευγενική προσφορά εικόνας: Shutterstock

4. Οι ράχες προάγουν την καλή στάση του σώματος

Οι πλάτες μπορούν να ενισχύσουν την πλάτη, το στήθος και τους ώμους σας. Βοηθούν στην αύξηση της ευελιξίας και στη βελτίωση της κινητικότητας. Αυτό βοηθά στην προώθηση της καλής στάσης του σώματος.

Πίσω κάμψεις στη γιόγκα

Υπάρχουν κοινές ασάνες γιόγκα backbend. Θα ρίξουμε μια ματιά!

1. Virabhadrasana

• Σταθείτε όρθια, βάλτε τα χέρια σας μαζί και σηκώστε το.
• Φέρτε το δεξί σας πόδι προς τα εμπρός σε γωνία 90 μοιρών.
• Γείρετε ελαφρά προς τα πίσω και επιστρέψτε σε όρθια θέση.

2. Ουστρασάνα

• Ξεκινήστε από το Vajrasana και γονατίστε με τα δάχτυλα των ποδιών σας στραμμένα προς τα μέσα.
• Σηκώστε αργά τα χέρια σας και αγγίξτε τις φτέρνες σας.
• Φέρτε τους γοφούς σας προς τα εμπρός και γείρετε το πάνω μέρος του σώματός σας προς τα πίσω.
• Λυγίστε το κεφάλι και τη σπονδυλική στήλη και φέρτε τα πίσω όσο το δυνατόν περισσότερο και μετά κατεβείτε στη θέση Balasana.

3.Chakrasana

• Ξαπλώστε ανάσκελα και λυγίστε τα πόδια σας με το γόνατο προς τα πάνω.
• Τοποθετήστε τις παλάμες σας και στις δύο πλευρές του προσώπου σας και ανασηκώστε το σώμα σας ενώ ισορροπείτε στα χέρια και τα πόδια σας.

κάμψεις γιόγκα
Τα Backbends είναι οι αγαπημένες ασάνες γιόγκα των διασημοτήτων του Bollywood! Ευγενική προσφορά εικόνας: Shutterstock

4. Dhanurasana

• Ξαπλώστε στο στομάχι σας και λυγίστε τα πόδια σας από τα γόνατά σας και κρατήστε τους αστραγάλους σας.
• Σηκώστε το κεφάλι και το στήθος σας προς τα επάνω και τραβήξτε τα πόδια σας προς τα έξω και προς τα πίσω, έτσι ώστε η σπονδυλική σας στήλη να καμπυλώσει προς τα πίσω. Σταθεροποιήστε στην κοιλιά και μετά επιστρέψτε αργά.

5. Μπουτζανγκασάνα

• Ξαπλώστε στο στομάχι σας και κρατήστε τα χέρια σας σφιγμένα στον αγκώνα σας κοντά στο στήθος σας.
• Σηκώστε αργά τον κορμό σας προς τα πάνω και μετά κάντε πίσω.

Δεν χρειάζεται να πας πάντα μέχρι το τέλος για να κάνεις γιόγκα. Απλά να είστε ευγενικοί πριν κάνετε πιο δύσκολες στάσεις γιόγκα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *