February 25, 2024

Μπορείτε να μειώσετε το λίπος στο πρόσωπο μασώντας τσίχλα;

Τα παχουλά μάγουλα είναι αξιολάτρευτα στα μωρά, αλλά δεν είναι όλες οι ενήλικες γυναίκες λάτρεις του λίπους στο πρόσωπο. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που κάποιοι αναζητούν ασκήσεις προσώπου. Πολλοί πιστεύουν ότι το μάσημα τσίχλας μπορεί να μειώσει το λίπος στο πρόσωπο. Μετά από όλα, εμπλέκει μερικούς από τους μυς στο στόμα σας. Ωστόσο, μια μελέτη του 2019 που δημοσιεύθηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής διαπίστωσε ότι το μάσημα τσίχλας μπορεί να ενισχύσει τους μύες στα μάγουλα και τη γλώσσα σας, αλλά δεν θα επηρεάσει πραγματικά το οστό της γνάθου σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι λένε οι ειδικοί για το μάσημα τσίχλας και τη μείωση του λίπους στο πρόσωπο.

Health Shots που συνδέονται με τον Dr Ajay Aggarwal, Διευθυντή – Εσωτερική Ιατρική
Fortis Hospital Noida και A Keerthanya, Executive Physiotherapist, Cloudnine Hospital Group, Bellandur, Bangalore σχετικά με το αν πρέπει ή όχι να μασάτε τσίχλα για να μειώσετε το λίπος στο πρόσωπο.

αγγίξτε το πρόσωπο
Το μάσημα τσίχλας μπορεί να μην είναι ο τρόπος για να μειώσετε το λίπος στο πρόσωπο. Ευγένεια εικόνας: Adobe Stock

τσίχλα για μείωση του λίπους στο πρόσωπο

Το μάσημα τσίχλας περιλαμβάνει πολλή κίνηση, επομένως μπορεί να δεσμεύσει τους μύες του προσώπου και των γνάθων σας. Ασκεί κυρίως τους μύες που εμπλέκονται στη μάσηση και μπορεί να συμβάλει στο γενικό μυϊκό τόνο σε αυτή την περιοχή. Αλλά το μάσημα τσίχλας δεν βοηθά να απαλλαγούμε από το λίπος του προσώπου, λέει ο Δρ Aggarwal.

Οι κίνδυνοι από το μάσημα τσίχλας

Το να μασάτε τσίχλα μια στο τόσο είναι εντάξει, αλλά αν το παρακάνετε, μπορεί να υπάρχουν κίνδυνοι ή παρενέργειες. Εδώ είναι μερικά:

• Το να μασάτε πολύ τσίχλα μπορεί να κουράσει τους μύες του προσώπου σας από την υπερβολική καταπόνηση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σφίξιμο, πόνο και μερικές φορές πονοκεφάλους.
• Όταν μασάτε συχνά τσίχλα, καταπίνετε υπερβολικές ποσότητες αέρα και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα και δυσπεψία, λέει ο Δρ Aggarwal.
• Κάποια τσίχλα χωρίς ζάχαρη περιέχει τεχνητά γλυκαντικά όπως σορβιτόλη ή μαννιτόλη, τα οποία μπορεί να έχουν καθαρτική δράση και να προκαλέσουν πεπτικά προβλήματα σε μερικούς ανθρώπους.
• Εάν η τσίχλα δεν απορριφθεί σωστά, μπορεί να παρουσιάσει κίνδυνο πνιγμού.

Ασκήσεις προσώπου για τη μείωση του λίπους του προσώπου

Εάν δεν μασάτε τσίχλα, μπορείτε να δοκιμάσετε ασκήσεις προσώπου που μπορεί να προσφέρουν κάποια οφέλη. Ο κατάλογος περιλαμβάνει βελτιωμένο μυϊκό τόνο και πιθανή μείωση της εμφάνισης ρυτίδων και πιο καθορισμένα περιγράμματα του προσώπου, λέει ο Δρ Aggarwal. Η Keerthanya έχει μια λίστα με ασκήσεις τόνωσης προσώπου που μπορείτε να δοκιμάσετε.

άσκηση προσώπου
Δοκιμάστε αυτές τις ασκήσεις προσώπου. Ευγενική προσφορά εικόνας:

1. Ανύψωση ζυγωματικών

• Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας σε κάθε ένα από τα ζυγωματικά σας και ανασηκώστε απαλά το δέρμα μέχρι να νιώσετε κάποια ένταση.
• Ανοίξτε το στόμα σας για να δημιουργήσετε έναν κύκλο και κρατήστε τον για πέντε δευτερόλεπτα.

Αυτό θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε τον ζυγωματικό σας μυ, δίνοντάς σας περίγραμμα ζυγωματικών, λέει ο Keerthanya.

2. Πίεση στα μάγουλα

• Βάλτε τα μάγουλά σας μέχρι να συναντηθούν στο στόμα σας, σαν ψάρι.
• Κρατήστε αυτή τη στάση ψαριού για πέντε δευτερόλεπτα.

3. Κάμψη γνάθου

• Γείρετε το κεφάλι σας προς τα πίσω μέχρι να κοιτάξετε το ταβάνι και προσπαθήστε να τοποθετήσετε το κάτω χείλος σας στο πάνω χείλος σας όσο το δυνατόν περισσότερο.
• Θα πρέπει να μπορείτε να το αισθάνεστε στους μύες της γνάθου σας. Κρατήστε το για 10 δευτερόλεπτα, ώστε να μπορείτε να επιτύχετε μια καθορισμένη γραμμή γνάθου, λέει ο Keerthanya.

4. Η πόζα με μπαλόνι

• Αφού κλείσετε το στόμα σας, φουσκώστε τα μάγουλά σας.
• Ξεκινήστε να μετακινείτε τον αέρα από το ένα μάγουλο στο άλλο και επαναλάβετε αυτό για 30 δευτερόλεπτα σε κάθε πλευρά για να ενισχύσετε τους μύες των μάγουλων.

Αν και οι ασκήσεις προσώπου φαίνονται σαν ο τέλειος τρόπος για να αποκτήσετε μια ωραία γραμμή του σαγονιού, θα πρέπει επίσης να εστιάσετε στη συνολική απώλεια βάρους. Κι αυτό γιατί αν καίτε θερμίδες, θα φανεί και στο πρόσωπό σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *