February 26, 2024

Μάθετε γιατί δεν πρέπει ποτέ να τρίβετε κόκκινο πιπέρι για σαρκώδη χείλη

Στην αναζήτηση για πιο γεμάτα, πιο γεμάτα χείλη, οι άνθρωποι συχνά στρέφονται σε αντισυμβατικές μεθόδους και κόλπα DIY. Ένα τέτοιο viral trend είναι το τρίψιμο με τσίλι ή κόκκινο πιπέρι στα χείλη για ένα προσωρινό αποτέλεσμα γεμίσματος. Τα κορίτσια έτριβαν κόκκινες πιπεριές στα χείλη τους για να πάρουν αυτή την τέλεια selfie για τα χείλη. Ωστόσο, δερματολόγοι και ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας τους πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με αυτή τη δημοφιλή αλλά επικίνδυνη πρακτική. Πείτε μας γιατί δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε κόκκινο πιπέρι για σαρκώδη χείλη, επισημαίνοντας τους κινδύνους και ποιες είναι οι πιο ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις.

Η δερματολόγος και επηρεαστής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Dr Nivedita Dadu με έδρα το Νέο Δελχί μοιράστηκε πρόσφατα έναν κύλινδρο στο Instagram για να προειδοποιήσει ενάντια στη χρήση κόκκινου πιπεριού στα χείλη, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές αλλεργίες και δερματικές αντιδράσεις.

Δεν είναι μυστικό ότι τα πιο γεμάτα χείλη θεωρούνται συχνά αισθητικά και επιθυμητά. Οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει μια ποικιλία μεθόδων, από μη συνταγογραφούμενα παλουκάκια χειλιών έως ενέσεις χειλιών, για να επιτύχουν αυτό το look. Ωστόσο, το χοντρό χείλος που περιλαμβάνει κόκκινο πιπέρι δεν είναι μόνο αναποτελεσματικό μακροπρόθεσμα, αλλά εγκυμονεί και σημαντικούς κινδύνους για την υγεία.

Χρησιμοποιώντας το κόκκινο πιπέρι για πιο γεμάτα χείλη

Το τσίλι που χρησιμοποιείται για αυτό το μεγαλύτερο χείλος είναι κόκκινο πιπέρι καγιέν (ένα μέτρια καυτερή πιπεριά). Το ενεργό συστατικό αυτής της κόκκινης πιπεριάς που ευθύνεται για την πικάντικη αίσθηση είναι η καψαϊκίνη. Ο Δρ Dadu εξηγεί ότι όταν εφαρμόζεται στα χείλη, η καψαϊκίνη πυροδοτεί μια διαδικασία που ονομάζεται αγγειοδιαστολή, η οποία προκαλεί αυξημένη ροή αίματος στην περιοχή. Αυτή η προσωρινή αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος δίνει την ψευδαίσθηση των πιο γεμάτα χείλη, καθώς φαίνονται πιο κόκκινα και ελαφρώς πιο γεμάτα. Ωστόσο, αυτή η επίδραση είναι βραχύβια και μπορεί να συνοδεύεται από δυσμενείς συνέπειες.

Παρακολουθήστε την υγεία σας όπου κι αν βρίσκεστε! Κατεβάστε Εφαρμογή Healthshots

Λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε κόκκινο πιπέρι για σαρκώδη χείλη

1. Αλλεργικές αντιδράσεις

Το κόκκινο πιπέρι είναι ισχυρό ερεθιστικό και αλλεργιογόνο. Σύμφωνα με τον Δρ Dadu, η εφαρμογή του απευθείας στο ευαίσθητο δέρμα των χειλιών μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, όπως ερυθρότητα, πρήξιμο, κνησμό, ακόμη και φουσκάλες. Τα άτομα με προϋπάρχουσες αλλεργίες ή ευαίσθητο δέρμα είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε αυτές τις ανεπιθύμητες ενέργειες.

κόκκινο πιπέρι για πιο γεμάτα χείλη
Τρίψιμο με κόκκινο πιπέρι για σαρκώδη χείλη; Αυτό είναι το χειρότερο hack ποτέ! Ευγενική προσφορά εικόνας: Shutterstock

2. Ερεθισμός του δέρματος

Το δέρμα των χειλιών είναι ευαίσθητο και επιρρεπές σε βλάβες. Το τρίψιμο κόκκινου πιπεριού στα χείλη μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή, ερεθισμό και ξηρότητα, επιδεινώνοντας δυνητικά τις υπάρχουσες παθήσεις των χειλιών, όπως σκασμένα ή σκασμένα χείλη

3. Δυνατότητα μόλυνσης

Η εφαρμογή κόκκινου πιπεριού στα χείλη περιλαμβάνει φυσικό χειρισμό και επαφή με τα δάχτυλα, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν βακτήρια ή άλλα παθογόνα. Οποιοδήποτε κόψιμο ή ανοιχτό έλκος στα χείλη θα μπορούσε να μολυνθεί, οδηγώντας σε περαιτέρω επιπλοκές.

4. Ερεθισμός των ματιών

Η τυχαία επαφή με τα μάτια κατά το χειρισμό της κόκκινης πιπεριάς μπορεί να προκαλέσει σημαντική ενόχληση, ερυθρότητα και ερεθισμό. Δεδομένης της εγγύτητας των χειλιών στα μάτια, ο κίνδυνος ακούσιας μεταφοράς του ερεθιστικού είναι υψηλός.

κόκκινο πιπέρι και ερεθισμός των ματιών
Αν αγγίξετε την κόκκινη πιπεριά και μετά αγγίξετε το μάτι σας κατά λάθος, θα καεί. Ευγένεια εικόνας: Adobe Stock

Όπως μπορείτε να δείτε, πρέπει να μείνετε μακριά από αυτήν την τάση της κόκκινης πιπεριάς όσο το δυνατόν περισσότερο. Ευτυχώς, υπάρχουν ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις για να έχετε πιο γεμάτα χείλη χωρίς να καταφεύγετε σε επικίνδυνες πρακτικές. Κόλπα όπως η εφαρμογή φυσικών ελαίων στα χείλη ή η απολέπιση τους με ένα scrub ζάχαρης μπορούν επίσης να κάνουν θαύματα για τα χείλη σας.

Αν και η ιδέα να αποκτήσετε πιο γεμάτα χείλη με ένα απλό κόλπο μπορεί να ακούγεται ελκυστική, είναι σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα στην υγεία και την ευεξία σας. Οι κίνδυνοι που εμπεριέχονται υπερβαίνουν τα βραχυπρόθεσμα οφέλη, καθιστώντας το τρίψιμο κόκκινου πιπεριού για σαρκώδη χείλη μια ανθυγιεινή και επικίνδυνη πρακτική. Να θυμάστε ότι οι τάσεις ομορφιάς μπορεί να έρχονται και να φεύγουν, αλλά η μακροπρόθεσμη ασφάλεια και η ευεξία σας πρέπει να είναι πάντα προτεραιότητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *