February 20, 2024

Κολύμπι για απώλεια βάρους: Τα καλύτερα εγκεφαλικά επεισόδια και γιατί λειτουργούν

Το κολύμπι είναι ένας από τους καλύτερους και διασκεδαστικούς τρόπους για να νικήσετε τη ζέστη και να χάσετε βάρος. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ResearchGate, η άσκηση με βάση το νερό βοήθησε στη βελτίωση του σωματικού βάρους, της κατανομής του σωματικού λίπους και της βραχυπρόθεσμης ινσουλίνης περισσότερο από το περπάτημα. Μακροπρόθεσμα, η κολύμβηση βοήθησε στη μέτρηση του σωματικού βάρους και των λιπιδίων. Ας μάθουμε τα καλύτερα κτυπήματα κολύμβησης για απώλεια βάρους.

Για συμβουλές κολύμβησης απώλειας βάρους, το Health Shots συνδέεται με τον πιστοποιημένο προπονητή φυσικής κατάστασης και διατροφής Abhi Singh Thakur με έδρα το Νέο Δελχί.

απώλεια βάρους κολύμβησης
Το κολύμπι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χάσετε βάρος. Ευγενική προσφορά εικόνας: Shutterstock

Πόσες θερμίδες καίει το κολύμπι;

Η κολύμβηση είναι μια αποτελεσματική μορφή άσκησης γιατί στοχεύει πολλές μυϊκές ομάδες. Έχει επίσης χαμηλό αντίκτυπο, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο για άτομα διαφορετικών επιπέδων φυσικής κατάστασης. Ενώ μπορεί να βοηθήσει στην καύση θερμίδων, η αποτελεσματικότητά του εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η ένταση και η διάρκεια της δραστηριότητας, το βάρος του κολυμβητή και η τεχνική του εγκεφαλικού. Η Thakur λέει ότι η μέση γυναίκα μπορεί να κάψει περίπου 400 έως 600 θερμίδες ανά ώρα κολύμβησης.

Ακολουθεί μια ανάλυση των θερμίδων που καίγονται ανά ώρα για διάφορες δραστηριότητες κολύμβησης για μια γυναίκα που ζυγίζει περίπου 70 κιλά:

• Αργή και ήρεμη κολύμβηση: περίπου 280 θερμίδες
• Μέτρια γρήγορο ελεύθερο ή ύπτιο: Περίπου 400 έως 500 θερμίδες.
• Έντονο freestyle ή πεταλούδα: Περίπου 600 έως 700 θερμίδες.
• Κολύμπι με διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης: Ανάλογα με την ένταση και τη διάρκεια των διαστημάτων, μπορείτε να κάψετε πάνω από 700 θερμίδες ή περισσότερες.

Αλλά να θυμάστε ότι αυτοί οι αριθμοί μπορεί να διαφέρουν!

απώλεια βάρους κολύμβησης
Μάθετε ποια στυλ κολύμβησης είναι τέλεια για απώλεια βάρους. Ευγένεια εικόνας: Adobe Stock

Συμβουλές κολύμβησης για απώλεια βάρους

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου εάν κολυμπάτε για να χάσετε βάρος.

1. Συνέπεια

Η κανονικότητα είναι το κλειδί για την απώλεια βάρους, επομένως κάντε το κολύμπι ένα τακτικό μέρος της ρουτίνας άσκησής σας. Στόχος για τρεις έως πέντε συνεδρίες την εβδομάδα, προτείνει ο Thakur. Διατηρώντας ένα τακτικό πρόγραμμα, δημιουργείτε μια συνήθεια που επιτρέπει στο σώμα σας να προσαρμοστεί και να επωφεληθεί από τις επιπτώσεις της κολύμβησης στην καύση θερμίδων με την πάροδο του χρόνου.

2. Ένταση

Για να μεγιστοποιήσετε την απώλεια βάρους, ενσωματώστε διαλείμματα ή κολύμπι υψηλής έντασης στις προπονήσεις σας. Αυτό εναλλάσσει περιόδους υψηλής έντασης και ενεργούς ανάρρωσης. Τα διαστήματα υψηλής έντασης αυξάνουν τον καρδιακό σας ρυθμό, τονώνουν τον μεταβολισμό σας και βοηθούν στην καύση θερμίδων κατά τη διάρκεια και μετά το κολύμπι.

3. Ποικιλία

Η αλλαγή της ρουτίνας κολύμβησης βοηθά στην εμπλοκή διαφορετικών μυϊκών ομάδων και αποτρέπει την πλήξη. Πειραματιστείτε με διαφορετικά εγκεφαλικά επεισόδια καθώς κάθε κτύπημα λειτουργεί με διαφορετικούς μύες. Ενσωματώνοντας μια ποικιλία κινήσεων στις προπονήσεις σας, μπορείτε να στοχεύσετε πολλές περιοχές του σώματός σας για μια πιο ισορροπημένη και αποτελεσματική προπόνηση.

4.Τεχνική

Δίνοντας προσοχή στην καλή τεχνική εγκεφαλικού επεισοδίου μπορεί να κάνει τις προπονήσεις σας
πιο αποτελεσματικό και βοηθά στην πρόληψη τραυματισμών. Εστιάστε στη διατήρηση της σωστής ευθυγράμμισης του σώματος, στον εξορθολογισμό της θέσης του σώματός σας στο νερό και στη χρήση κατάλληλων τεχνικών αναπνοής. Μην ανησυχείτε, ένας εκπαιδευτής μπορεί να σας βοηθήσει με τις τεχνικές.

Τα καλύτερα κολυμβητικά κτυπήματα για να χάσετε βάρος

Κάθε λάκτισμα εμπλέκει διαφορετικές μυϊκές ομάδες και μπορεί να συμβάλει στη συνολική καύση θερμίδων και στη φυσική κατάσταση. Εδώ είναι τέσσερα δημοφιλή στυλ κολύμβησης:

1. Ελεύθερο

• Ξεκινήστε τοποθετώντας τον εαυτό σας μπρούμυτα μέσα στο νερό, με το σώμα σας απλοποιημένο και τεντωμένο.
• Χτυπήστε τα πόδια σας με μια κίνηση κλωτσιών, κρατώντας τα σχετικά ίσια και χρησιμοποιώντας τους γοφούς σας για να παράγετε δύναμη.
• Τεντώστε το ένα χέρι προς τα εμπρός, μπείτε στο νερό με τα δάχτυλά σας και τραβήξτε το κατά μήκος του σώματός σας, περνώντας από το ισχίο σας.
• Όταν ολοκληρώσετε το τράβηγμα του βραχίονα, γυρίστε ελαφρά το σώμα σας στο πλάι για να αναπνεύσει και επαναλάβετε τη διαδικασία με το άλλο χέρι.
• Διατηρήστε ομαλή, συνεχή κίνηση, συντονίζοντας τις κλωτσιές και τις κινήσεις των χεριών σας.

2. ύπτιο

• Ξεκινήστε επιπλέοντας ανάσκελα με το σώμα σας τεντωμένο και χαλαρό.
• Πλωτό λάκτισμα στα πόδια, παρόμοιο με το ελεύθερο λάκτισμα, αλλά στην πλάτη.
• Εναλλάξτε τις κινήσεις των χεριών σας σηκώνοντας το χέρι, μπαίνοντας στο νερό με το μικρό δάχτυλο πρώτα και τραβώντας το κατά μήκος του σώματός σας.
• Διατηρήστε το σώμα σας ευθυγραμμισμένο και διατηρήστε έναν σταθερό ρυθμό ενώ κλοτσάτε και κινείτε συνεχώς τα χέρια σας.

3. Πρόσθιο

• Ξεκινήστε σε μια θέση παρόμοια με το ύπτιο, επιπλέοντας ανάσκελα.
• Λυγίστε τα γόνατά σας και μετά φέρτε τις φτέρνες σας πιο κοντά στους γλουτούς σας.
• Τεντώστε τα πόδια σας προς τα έξω, σπρώχνοντας ταυτόχρονα τα χέρια σας προς τα εμπρός και προς τα έξω
Εσείς.
• Όταν τα χέρια σας φτάσουν στη μέγιστη έκταση τους, φέρτε τα πόδια σας κοντά λυγίζοντας τα γόνατά σας και μετά κλωτσήστε προς τα έξω.
• Συλλέξτε τα πόδια σας φέρνοντάς τα μαζί και επαναλαμβάνοντας το λάκτισμα καθώς τα χέρια σας ολοκληρώνουν τη φάση έλξης.

4. Πεταλούδα

• Ξεκινήστε μπρούμυτα στο νερό με το σώμα σας απλωμένο και τεντωμένο.
• Εκτελέστε μια κλωτσιά δελφινιού, όπου τα πόδια σας κινούνται μαζί με κυματιστή κίνηση.
• Καθώς τα πόδια σας κλωτσάουν, φέρτε ταυτόχρονα τα χέρια σας μπροστά και έξω από το νερό.
• Καθώς σηκώνετε τα πόδια σας, τραβήξτε τα χέρια σας κατά μήκος των πλευρών σας, μπαίνοντας στο νερό με τα δάχτυλά σας.
• Συντονίστε το λάκτισμα και το τράβηγμα του χεριού σε μια συνεχή, κυματοειδή κίνηση, διατηρώντας το σώμα σας ευθυγραμμισμένο και τις κινήσεις σας ρέουσες.

Ενώ το κολύμπι μπορεί να βοηθήσει στην καύση θερμίδων, η απώλεια βάρους δεν είναι μόνο για αυτό. Επηρεάζεται επίσης από άλλους παράγοντες όπως η διατροφή και ο γενικός τρόπος ζωής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *