February 26, 2024

Θεραπεία ακμής στην πλάτη: Οφέλη από το λάδι τσαγιού για καθαρό δέρμα

Η ακμή δεν εμφανίζεται πάντα στο πρόσωπό σας. Μπορεί επίσης να υπάρχουν εξανθήματα που εμφανίζονται στην πλάτη. Είναι η ακμή της πλάτης ή απλώς «bacne». Δεν είναι πρόβλημα μόνο στα έφηβα κορίτσια καθώς μπορεί να το έχουν γυναίκες διαφορετικών ηλικιακών ομάδων. Εάν έχετε ήδη ακμή στην πλάτη, μπορείτε να δοκιμάσετε μια σπιτική θεραπεία. Πρέπει να έχετε παρατηρήσει ότι το έλαιο δέντρων τσαγιού είναι ένα συστατικό που βρίσκεται σε διάφορα προϊόντα περιποίησης του δέρματος κατά της ακμής. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το έλαιο δέντρων τσαγιού είναι αποτελεσματικό στην απαλλαγή από την ακμή της πλάτης. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι κάνει το έλαιο δέντρων τσαγιού μια εξαιρετική φυσική θεραπεία για την ακμή.

Η Health Shots επικοινώνησε με τον κοσμητικό δερματολόγο με έδρα τη Βομβάη, Δρ. Akanksha Sanghvi, ιδρυτή της Oprava Aesthetics, για να μάθει τα πάντα σχετικά με το έλαιο τεϊόδεντρου και τη χρήση του στην καταπολέμηση της ακμής.

πίσω της γυναίκας
Η πιτυρίδα μπορεί να προκαλέσει ακμή. Ευγενική προσφορά εικόνας: Shutterstock

Τα αίτια της ακμής στην πλάτη

Εδώ είναι οι πολλοί λόγοι για την ακμή στην πλάτη:

• Απόφραξη της πιλοβαδικής μονάδας από μη φυσιολογική συσσώρευση νεκρών κυττάρων που προκαλεί φλεγμονή και σχηματισμό ακμής.
• Η υπερβολική παραγωγή σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες της πλάτης οδηγεί σε λιπαρό και με τάση ακμής δέρμα.
• Αυξημένη επικράτηση ορισμένων τύπων cutibacterium acnes με αποτέλεσμα φλεγμονή και ανισορροπία μεταξύ παθογόνων βακτηρίων και της φυσικής μικροχλωρίδας του δέρματος.
• Ορμονικές διακυμάνσεις στο σώμα που οδηγούν σε αλλοιώσεις στην παραγωγή σμήγματος του δέρματος.
• Η πιτυρίδα ή η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα μπορεί να αποτελέσουν πιθανό έναυσμα για την ακμή της πλάτης.
• Τρόπος ζωής και κακές συνήθειες υγιεινής.

Μερικές γυναίκες μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς στην ακμή

1. Νεαρά κορίτσια
Σύμφωνα με τον ειδικό, οι έφηβοι και τα κορίτσια που περνούν την εφηβεία είναι πιο επιρρεπείς στην οπίσθια ακμή λόγω ορμονικών αλλαγών και αλλαγών στην παραγωγή σμήγματος.

2. Έγκυες γυναίκες
Οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί επίσης να εμφανίσουν ξανά ακμή λόγω της προγεστερόνης που προκαλεί αυξημένη παραγωγή σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες που οδηγεί σε φραγμένους πόρους και σχηματισμό κωμωδών και ακμής.

3. Αθλητές
Είναι επίσης πιο επιρρεπείς στην ακμή λόγω της αυξημένης εφίδρωσης και του συχνού τριψίματος και μπλοκαρίσματος από αθλητικό εξοπλισμό, που μπορεί να οδηγήσει σε θυλακίτιδα, λέει ο Δρ Sanghvi.

Παρακολουθήστε την υγεία σας όπου κι αν βρίσκεστε! Κατεβάστε Εφαρμογή Healthshots

4. Γυναίκες με ΣΠΩ
Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι μια κατάσταση υγείας που μπορεί να προκαλέσει ακμή στο δέρμα της πλάτης και του στήθους καθώς και στο πρόσωπο λόγω των αυξημένων επιπέδων ανδρογόνων που οδηγούν σε αυξημένη συσσώρευση σμήγματος.

Λάδι δέντρου τσαγιού για τη θεραπεία της ακμής στην πλάτη

Το λάδι δέντρου τσαγιού είναι καλό για τα μαλλιά και επίσης βοηθά στη μείωση της ήπιας ακμής. Αλλά δεν είναι μια κύρια γραμμή θεραπείας για την ακμή της πλάτης, λέει ο ειδικός. Οι πλύσεις απολέπισης με υψηλή περιεκτικότητα σε άλφα υδροξυ οξύ (AHA), βήτα υδροξυ οξύ (BHA) ή υπεροξείδιο του βενζοϋλίου είναι πιο αποτελεσματικές για τη θεραπεία της ακμής της πλάτης. Μπορείτε ακόμα να εφαρμόσετε λάδι δέντρου τσαγιού, το οποίο προέρχεται από τα φύλλα του Melaleuca alternifolia μέσω μιας διαδικασίας απόσταξης, τοπικά.

Τα οφέλη του ελαίου δέντρου τσαγιού περιλαμβάνουν το γεγονός ότι έχει αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η εφαρμογή ελαίου τεϊόδεντρου δύο φορές την ημέρα σε δέρμα με ήπια ακμή μπορεί να μειώσει σημαντικά τα βακτήρια στο δέρμα με μειωμένο μέγεθος πόρων μετά από 12 εβδομάδες.

λάδι δέντρου τσαγιού σε ένα μπουκάλι
Το έλαιο δέντρου τσαγιού μπορεί να βοηθήσει με την ήπια ακμή στην πλάτη. Ευγένεια εικόνας: Adobe Stock

Πώς να χρησιμοποιήσετε το λάδι δέντρου τσαγιού για τη θεραπεία της ακμής στην πλάτη

Το λάδι δέντρου τσαγιού έχει χρησιμοποιηθεί ως κοινό συστατικό σε καθαριστικά μαζί με το γλυκολικό οξύ και το γαλακτικό οξύ, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην απολέπιση του δέρματος χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε σκληρά scrub. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των μαύρων στιγμάτων και της ήπιας ακμής μειώνοντας τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος και τους φραγμένους πόρους, λέει ο ειδικός. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ψεκασμούς πίσω, που ψεκάζονται εύκολα.

Δεν είναι μόνο η εφαρμογή ελαίου τεϊόδεντρου ή οποιουδήποτε άλλου συστατικού. Η διατήρηση της καλής υγιεινής μετά την άσκηση και τα αθλήματα, όπως το ντους με ένα αφρόλουτρο με ισορροπημένο pH ή ένα πλύσιμο με σαλικυλικό οξύ, είναι επίσης σημαντική.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *