May 20, 2024

Θέλετε επίπεδη κοιλιά; 4 ασκήσεις κοιλιακών και συμβουλές για να τις κάνεις σωστά

Ποιος δεν θέλει πελεκητούς κοιλιακούς και σμιλεμένη μέση; Η αναζήτηση για το τέλειο μεσαίο τμήμα είναι μια ατελείωτη μάχη που λαχταράμε οι περισσότεροι από εμάς. Αν έχετε κοιτάξει κάθε άτομο με κοιλιακούς με ζηλευτά μάτια, ήρθε η ώρα να τα αποκτήσετε και αυτά. Πρέπει να συνδυάσεις σωματική άσκηση και καλή διατροφή, αλλά πάνω από όλα να έχεις αποφασιστικότητα, πειθαρχία και να ξέρεις πώς να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά με τον σωστό τρόπο. Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε το ταξίδι για να διαμορφώσουμε τη μέση σας!

Η Tanvi Parikh, γυμνάστρια φυσικής κατάστασης και πιστοποιημένη προπονήτρια διατροφής, ανέβηκε πρόσφατα στο Instagram της για να μοιραστεί 4 από τις καλύτερες ασκήσεις για να διαμορφώσετε τη μέση σας και πώς να το κάνετε σωστά.

Κοιλιακοί: 4 ασκήσεις για να έχετε επίπεδη κοιλιά

Είτε είστε αρχάριος είτε λάτρης της φυσικής κατάστασης, αυτές οι ασκήσεις είναι ιδανικές για εσάς εάν θέλετε μια καθορισμένη γραμμή μέσης.

1. Ορειβάτης

Ξεκινήστε σε μια θέση push-up με τα χέρια ανοιχτά στο πλάτος των ώμων. Φέρτε το δεξί σας γόνατο προς το στήθος σας και μετά αλλάξτε γρήγορα τα πόδια, εκτείνοντας το δεξί πόδι προς τα πίσω και φέρνοντας το αριστερό γόνατο προς το στήθος σας. Κάντε εναλλαγή μεταξύ των ποδιών, κρατώντας τον πυρήνα σας δεσμευμένο και τους γοφούς σας σταθερούς καθώς κάνετε την άσκηση.

Διαβάστε επίσης: 4 σετ των 100 ορειβατών την ημέρα είναι ό,τι χρειάζεστε για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά σε ένα μήνα

άσκηση για το λίπος στην κοιλιά
Οι ορειβάτες μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το λίπος της κοιλιάς. Ευγενική προσφορά εικόνας: Shutterstock

2. Αγγίξτε τα δάχτυλα με ψηλό σανίδι

Μπείτε σε μια ψηλή θέση σανίδας με τα χέρια σας ακριβώς κάτω από τους ώμους σας. Τώρα σηκώστε το δεξί σας πόδι και αγγίξτε το αριστερό σας χέρι για να αγγίξετε τα δεξιά δάχτυλα των ποδιών σας. Επιστρέψτε στην αρχική θέση και επαναλάβετε από την άλλη πλευρά. Διατηρήστε τον πυρήνα σας δεσμευμένο, τους γοφούς σας σταθερούς και διατηρήστε τη σωστή φόρμα.

3. Αντίστροφα τσακίσματα

Ξαπλώστε σε ένα χαλάκι με τα πόδια σας λυγισμένα, τα πόδια σας στο πάτωμα με τα χέρια σας κάτω από τους γλουτούς σας ή στα πλάγια. Σηκώστε τα πόδια σας φέρνοντας τα γόνατά σας στο στήθος και στη συνέχεια σηκώστε τους γοφούς σας από το πάτωμα σηκώνοντας το κάτω μέρος της πλάτης και τους γοφούς σας. Κατεβείτε αργά και επαναλάβετε.

4. Η γέφυρα των γλουτών αγγίζει τα δάχτυλα των ποδιών

Ξεκινήστε ξαπλώνοντας σε ένα χαλάκι. Λυγίστε τα γόνατά σας με τα πόδια σας να ακουμπούν στο πάτωμα. Τώρα σχηματίστε μια θέση γέφυρας με τους γοφούς σας πάνω από το πάτωμα. Τώρα τεντώστε το δεξί σας πόδι προς τα πάνω και αγγίξτε το αριστερό σας δάχτυλο με το δεξί σας χέρι. Επιστρέψτε στην αρχική θέση και επαναλάβετε στην αντίθετη πλευρά. Επαναλάβετε και εναλλάξτε. Θυμηθείτε να δεσμεύσετε τον πυρήνα και τους γλουτούς σας.

Ο προπονητής υγείας συνιστά να κάνετε κάθε άσκηση για 40 δευτερόλεπτα και να κάνετε ένα διάλειμμα 20 δευτερολέπτων μεταξύ των σετ.

Σταματήστε να πιστεύετε αυτούς τους μύθους για την προπόνηση κοιλιακών

Είτε κάνετε αυτή την προπόνηση κοιλιακών για να κάψετε το λίπος της κοιλιάς και να αποκτήσετε μια σμιλεμένη κοιλιά, είτε άλλη, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα πράγματα χωρίς αποτυχία.

1. Η προπόνηση κοιλιακών λειτουργεί μόνο αν την κάνεις το πρωί

Πιστεύεις ότι μπορείς να φτιάξεις ένα ονειρεμένο σώμα μόνο αν προπονείσαι το πρωί; Αν και είναι καλό να προπονείστε το πρωί, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η γυμναστική οποιαδήποτε άλλη στιγμή δεν θα έχει αποτελέσματα. Το κλειδί δεν είναι ο συγχρονισμός αλλά η συνέπεια. Η άσκηση τουλάχιστον 3 ή 4 ημέρες την εβδομάδα μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας για τη φυσική κατάσταση.

Διαβάστε επίσης: 8 λάθη γυμναστικής που πρέπει να αποφεύγουν οι γυναίκες άνω των 40 ετών για να αυξήσουν τη μακροζωία

2. Το να κάνεις πολλές επαναλήψεις είναι πιο σημαντικό από την καλή φόρμα.

Ναι, το να κάνετε έναν καθορισμένο αριθμό επαναλήψεων και σετ είναι σημαντικό για την επίτευξη των στόχων φυσικής κατάστασης. Ωστόσο, δεν έχει να κάνει με το πόσες επαναλήψεις θα κάνεις, αλλά το πόσο καλή είναι η φόρμα σου. “Αργές, ελεγχόμενες κινήσεις που εστιάζουν στη σύνδεση μυών-μυαλού μπορούν να αποφέρουν καλύτερα αποτελέσματα από το να επιταχύνεις χωρίς σκέψη στη ρουτίνα σου”, γράφει ο Parikh.

τσιμπήματα ποδηλάτου για το λίπος στην κοιλιά
Δώστε προσοχή στη φόρμα όταν ασκείστε για τους κοιλιακούς σας! Ευγενική προσφορά εικόνας: Shutterstock

3. Η άσκηση μόνος θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους της φυσικής σας κατάστασης

Οχι. Μόνο η άσκηση δεν θα βοηθήσει. Πρέπει να έχετε ακούσει χίλιες φορές ότι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχετε τους στόχους της φυσικής σας κατάστασης είναι να συνδυάσετε την υγιεινή διατροφή με τη σωματική δραστηριότητα. Για όποιον προσπαθεί να αποκτήσει δυνατούς, καθορισμένους κοιλιακούς, θα πρέπει να ακολουθεί μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υγιή λίπη.

Με αυτά τα πράγματα στο μυαλό και τη συνέπεια, μπορείτε να επιτύχετε τους στόχους σας για τη φυσική κατάσταση. Λοιπόν, τι περιμένεις; Μετακινηθείτε τώρα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *