April 25, 2024

Η Debina Bonnerjee αντιμετωπίζει το σώμα της μετά τον τοκετό και αποκαλύπτει πώς το αντιμετωπίζει

Το να φέρνεις νέα ζωή στον κόσμο είναι μια εμπειρία που προκαλεί δέος και μεταμορφώνει που γεμίζει την καρδιά της μητέρας με απερίγραπτη χαρά. Ωστόσο, εν μέσω της χαράς και του θαύματος της μητρότητας, πολλές γυναίκες βρίσκονται αντιμέτωπες με μια απροσδόκητη μάχη: τη ντροπή του σώματος μετά τον τοκετό. Η δημοφιλής τηλεθεάτρια Debina Bonnerjee, μητέρα δύο κοριτσιών που έφερε στον κόσμο δύο συνεχόμενες εγκυμοσύνες, αντέδρασε έντονα στα τρολ. Αποκάλυψε πώς είχε γίνει στόχος υποτιμητικών σχολίων όπως «chhota haathi» (μωρό ελέφαντα) και μοιράστηκε την εμπειρία της από το ντροπιασμό του σώματος μετά τον τοκετό.

Σε ένα πρόσφατο vlog του YouTube, η Debina Bonnerjee, διάσημη για το ρόλο της Sita στη σαπουνόπερα Ramayan του 2008, μοιράστηκε πώς διοχετεύει αυτά τα αρνητικά σχόλια σε θετική ενέργεια. Η Debina έφερε στον κόσμο τη δεύτερη κόρη της Divisha. Ήταν πολύ δραστήρια στο να μοιράζεται τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τη μητρότητα και τη ρουτίνα της γυμναστικής μέσω των χειρισμών της στα social media και των vlogs της.

debina bonnerjee
Η Ντεμπίνα μιλάει για σύρσιμο πάνω από το σώμα μετά τον τοκετό. Ευγενική προσφορά της εικόνας: Debina Bonnerjee/Instagram

Στο πρόσφατο vlog της, φαίνεται να συμμετέχει σε μια έντονη άσκηση με τον σύζυγό της και ηθοποιό Gurmeet Choudhary. Λέει ότι τα τρολ, τα αρνητικά σχόλια και η κακοποίηση προς το σώμα της μετά τον τοκετό είναι «μουσική στα αυτιά μου», καθώς την εμπνέουν να εργαστεί ακόμα πιο σκληρά για να ανακτήσει το σώμα της πριν την εγκυμοσύνη. «Όταν η κοινωνία σας κακομεταχειρίζεται, πάρτε το θετικά και δουλέψτε το», προτείνει σε άλλες νέες μητέρες και γυναίκες γενικότερα.

Σε μια κοινωνία με εμμονή με μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς, είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι ακόμη και το θαύμα του τοκετού δεν μπορεί να προστατεύσει τις γυναίκες από την κρίση και τον έλεγχο που ακολουθεί. Η πίεση να ανακάμψουν γρήγορα και να ανακτήσουν τη σιλουέτα τους πριν την εγκυμοσύνη συχνά αφήνει τις νέες μητέρες να αισθάνονται ανεπαρκείς και να ντρέπονται για τις αλλαγές που έχει υποστεί το σώμα τους.

Οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να ομαλοποιήσουν τις αλλαγές που επιφέρει η εγκυμοσύνη στο σώμα μιας γυναίκας και προσπαθούν να επιβραδύνουν και να σταθεροποιήσουν την απώλεια βάρους τους μετά την εγκυμοσύνη.

Η Ντεμπίνα δοκιμάζει και την τύχη της. Στο vlog, μπορεί να τη δει κανείς να κάνει jumping jacks, τρεξίματα με λεωφορείο, ψηλά γόνατα και πολλές άλλες προπονήσεις υψηλής έντασης. Μπορεί επίσης να τη δει κανείς αβίαστα να κάνει πολλές εργασίες και να επικοινωνεί με την οικονόμο για να εξασφαλίσει ότι τα μικρά της στο σπίτι φροντίζονται σωστά.

Διαβάστε επίσης: Μάθετε τα μυστικά του Bipasha Basu για να χάσετε βάρος μετά τον τοκετό

Αργότερα στο vlog, απευθυνόμενη σε όλες τις γυναίκες που έχουν κάνει καισαρική τομή, λέει. “Σε καταλαβαίνω.” Δείχνοντας το κάτω μέρος της κοιλιάς της ή το πάνω μέρος του μάφιν, λέει: «Νιώθω ότι αυτό το μέρος έχει γίνει συμπαγές, το να συρρικνωθεί είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Αλλά εγώ θα. Ας συνεχίσει να έρχεται η κατάχρηση. Μου δίνει περισσότερο κίνητρο να δουλέψω στο σώμα μου.

Μιλώντας για το τι την οδηγεί στην προπόνηση, λέει: «Θέλω να φορέσω ξανά μπικίνι και να το καμαρώνω. Είναι το όνειρο που με οδηγεί στην προπόνηση!

Όποιος κι αν είναι ο λόγος σας, φροντίστε να προσαρμόσετε τη διατροφή και την προπόνησή σας αφού συμβουλευτείτε έναν ειδικό, αντί να ακολουθείτε δίαιτες crash.

Debina Bonnerjee
Η Debina Bonnerjee αναγνωρίζει πόσο σκληρή είναι μια καισαρική τομή στο σώμα σας. Instagram | Debina Bonnerjee

Διαβάστε επίσης: Πρησμένα πόδια και δυσκοιλιότητα: Η ηθοποιός Debina Bonnerjee για την εγκυμοσύνη “Post-trauma”

Έτσι, εάν είστε νέα μητέρα που παλεύει με τις πιέσεις της μετά τον τοκετό ντροπή του σώματος, θυμηθείτε ότι δεν είστε μόνοι. Ήρθε η ώρα να αγκαλιάσετε το σώμα σας μετά τον τοκετό με αγάπη, καλοσύνη και την ακλόνητη πεποίθηση ότι αξίζει να γίνετε αποδεκτοί για αυτό που είστε, ενώ παραμένετε κίνητρο να εργαστείτε για ένα πιο υγιές μυαλό και σώμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *