February 19, 2024

Είναι το περπάτημα ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά;

Πρωί ή βράδυ, περπατήστε όποτε θέλετε καθώς έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Εάν θέλετε να χάσετε βάρος, αυτό μπορεί να είναι μια μεγάλη βοήθεια. Το περπάτημα βοηθά στην καύση θερμίδων και στη διατήρηση ενός υγιούς μεταβολισμού. Είναι όμως το περπάτημα η πιο αποτελεσματική άσκηση για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά; Μια μελέτη του 2014 που δημοσιεύθηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής έδειξε ότι οι παχύσαρκες γυναίκες πρέπει να περπατούν για 50 έως 70 λεπτά τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα για 12 εβδομάδες. Κατά μέσο όρο, αυτές οι γυναίκες μείωσαν το λίπος στην κοιλιά και το σωματικό λίπος.

Η Health Shots συνδέθηκε με τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή φυσικής κατάστασης και διατροφής Abhi Singh Thakur με έδρα το Δελχί για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το περπάτημα για να χάσετε λίπος από την κοιλιά.

περπάτημα για μείωση του λίπους στην κοιλιά
Το περπάτημα είναι καλό για να παραμείνετε σε φόρμα. Ευγένεια εικόνας: Adobe Stock

Οφέλη για την υγεία του περπατήματος για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά

Όταν ψάχνουμε για ασκήσεις για να χάσουμε βάρος, θέλουμε κάτι που θα σας βοηθήσει να κάψετε πολλές θερμίδες. Ο Thakur λέει ότι κατά μέσο όρο, ένα άτομο που ζυγίζει περίπου 70 κιλά μπορεί να κάψει περίπου 149 θερμίδες περπατώντας με μέτριο ρυθμό (περίπου 3,5 μίλια την ώρα) για 30 λεπτά. Φυσικά, ο αριθμός μπορεί να διαφέρει μεταξύ των ατόμων.

Το τακτικό περπάτημα για 30 λεπτά μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και τη συνολική μείωση του λίπους, συμπεριλαμβανομένου του λίπους στην κοιλιά. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα του περπατήματος για την απώλεια κοιλιακού λίπους εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Κάποιοι από αυτούς είναι –

• Το τρέχον βάρος σας
• Σύνθεση σώματος
• Συνολική δίαιτα
• Τρόπος ζωής

Το περπάτημα είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης και μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ελλείμματος θερμίδων. Αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η μείωση των κηλίδων, η οποία περιλαμβάνει τη στόχευση της απώλειας λίπους σε μια συγκεκριμένη περιοχή, δεν είναι δυνατή, λέει ο ειδικός. Η απώλεια λίπους συμβαίνει σε α
ευρέως διαδεδομένο σε όλο το σώμα και το σημείο που χάνετε πρώτα λίπος μπορεί να επηρεαστεί από γενετικούς παράγοντες. Για να χάσετε αποτελεσματικά το λίπος στην κοιλιά, είναι σημαντικό να εστιάσετε στη συνολική απώλεια βάρους και στη μείωση του σωματικού λίπους.

Διαβάστε επίσης: Πώς να κάνετε το περπάτημα διασκεδαστικό: 7 συμβουλές για τους λάτρεις της φυσικής κατάστασης

Παρακολουθήστε την υγεία σας όπου κι αν βρίσκεστε! Κατεβάστε Εφαρμογή Healthshots

Συμβουλές γυμναστικής για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Για να χάσετε αποτελεσματικά το λίπος στην κοιλιά και να βελτιώσετε τη συνολική σας φυσική κατάσταση, είναι ωφέλιμο να συνδυάσετε το περπάτημα με άλλες ασκήσεις και προσαρμογές στον τρόπο ζωής. Εδώ είναι μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να συμπεριλάβετε στο πρόγραμμα γυμναστικής σας:

1. Καρδιαγγειακή άσκηση

Εκτός από το περπάτημα, ενσωματώστε και άλλες μορφές καρδιαγγειακής άσκησης όπως π.χ
τζόκινγκ, τρέξιμο, ποδηλασία, πολεμικές τέχνες, κολύμπι ή χορός. Αυτές οι δραστηριότητες αυξάνουν τον καρδιακό σας ρυθμό και βοηθούν στην καύση θερμίδων, συμβάλλοντας στη συνολική απώλεια λίπους.

2. Διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης ή προπονήσεις HIIT

Ξεκινά με σύντομες εκρήξεις έντονης άσκησης, μετά ακολουθούν περίοδοι ενεργούς ανάρρωσης. Οι προπονήσεις HIIT μπορούν να είναι πιο γρήγορες και πιο αποτελεσματικές στην καύση λίπους από τις ασκήσεις καρδιο σταθερής κατάστασης. Σκεφτείτε να συμπεριλάβετε προπονήσεις HIIT στη ρουτίνα σας, όπως διαλείμματα σπριντ, κυκλική προπόνηση ή ασκήσεις σωματικού βάρους, προτείνει ο Thakur.

3. Μυϊκή προπόνηση

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης θα πρέπει να περιλαμβάνονται στη ρουτίνα της φυσικής σας κατάστασης, καθώς είναι ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση άλιπης μυϊκής μάζας. Περισσότερη μυϊκή μάζα οδηγεί σε αύξηση του μεταβολισμού, η οποία μπορεί να συμβάλει στην απώλεια λίπους. Συμπεριλάβετε ασκήσεις όπως squats, lunges, deadlifts, pushups και άλλες κινήσεις προπόνησης με αντίσταση.

4. Βασικές ασκήσεις

Η στόχευση των μυών του πυρήνα σας μπορεί να σας βοηθήσει να ενισχύσετε και να τονώσετε την κοιλιακή περιοχή. Επιλέξτε ασκήσεις όπως σανίδες, τσακίσματα και ανασηκώσεις ποδιών για να δεσμεύσετε τους μυς του πυρήνα σας και να προωθήσετε τη δύναμη του πυρήνα.

περπάτημα για μείωση του λίπους στην κοιλιά
Χρειάζεται να κάνετε περισσότερα από το περπάτημα για να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά. Η εικόνα είναι ευγενική προσφορά της Adobe Stock

5. Ισορροπημένη διατροφή

Θυμηθείτε να διατηρήσετε μια υγιεινή ισορροπημένη διατροφή για να χάσετε το λίπος στην κοιλιά. Τρώτε μια ποικιλία τροφών πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των άπαχων πρωτεϊνών, των δημητριακών ολικής αλέσεως, των φρούτων, των λαχανικών και των υγιεινών λιπαρών. Στόχος να δημιουργήσετε ένα μέτριο έλλειμμα θερμίδων καταναλώνοντας ελαφρώς λιγότερες θερμίδες από όσες χρειάζεται το σώμα σας για να υποστηρίξει την απώλεια βάρους.

6. Τρώτε προσεκτικά

Εξασκηθείτε στο να τρώτε προσεκτικά δίνοντας προσοχή στα σημάδια της πείνας και της πληρότητας, τρώγοντας αργά και προσέχοντας το μέγεθος της μερίδας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της υπερφαγίας και στην καλύτερη πέψη.

7. Κοιμηθείτε αρκετά

Επιδιώξτε 7-9 ώρες επαρκούς ύπνου τη νύχτα, καθώς ο επαρκής ύπνος υποστηρίζει την ορμονική ισορροπία, τη μεταβολική ρύθμιση και τη συνολική ευεξία, που μπορεί να επηρεάσει θετικά την απώλεια βάρους και τη μείωση του λίπους στην κοιλιά.

Είναι θέμα συνέπειας όσον αφορά την απώλεια λίπους στην κοιλιά και τη βελτίωση της συνολικής σας φυσικής κατάστασης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *