April 25, 2024

Γιόγκα για το λίπος στην κοιλιά: 5 λεπτά άσκηση για επίπεδη κοιλιά

Το λίπος στην κοιλιά σας κάνει να νιώθετε σαν ξεφουσκωμένο μπαλόνι; Λοιπόν, μην φοβάσαι! Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να φορέσετε αυτά τα στενά τζιν και να χαρίσετε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας. Ετοιμαστείτε να χάσετε το επίμονο σπλαχνικό λίπος με τη δύναμη της γιόγκα! Ας είμαστε ειλικρινείς – η μείωση των κηλίδων είναι μύθος και πρέπει να δουλέψετε το συνολικό σας βάρος με άσκηση και καλή διατροφή, προκειμένου να χάσετε λίπος. Αλλά η ενσωμάτωση αυτών των στάσεων γιόγκα στην καθημερινή ζωή μπορεί να σας βοηθήσει να τονώσετε τα μάφιν αργά και σταθερά! Αυτή τη Διεθνή Ημέρα Γιόγκα 2023, δοκιμάστε να ακολουθήσετε αυτήν την αναζωογονητική ροή γιόγκα για το λίπος στην κοιλιά για πιο δυνατό πυρήνα και αυξημένη ευελιξία.

Η πρακτική της γιόγκα συνδυάζει σωματικές στάσεις, έλεγχο της αναπνοής και διαλογισμό για να προωθήσει την αρμονία μεταξύ νου, σώματος και πνεύματος. Ορισμένες άσανα (πόζες) γιόγκα στοχεύουν ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς, βοηθώντας στην ενδυνάμωση και τόνωση των μυών ενώ αυξάνουν την ευελιξία και την κυκλοφορία. Ως αποτέλεσμα, ο μεταβολικός ρυθμός βελτιώνεται, διευκολύνοντας την καύση του περιττού λίπους, συμπεριλαμβανομένου του λίπους στην κοιλιά.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μια ροή γιόγκα, που προτείνει ο πιστοποιημένος εκπαιδευτής γιόγκα Swati Kain. Αποτελείται από 6 στάσεις γιόγκα για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά που μπορεί να γίνει μόνο σε 5 λεπτά την ημέρα.

Πανό ημέρας γιόγκα

στάσεις γιόγκα για απώλεια λίπους στην κοιλιά

1. Πόζα κουνελιού (Sashankasana)

Ξεκινήστε σε καθιστή θέση στις φτέρνες σας. Καθώς εισπνέετε, σηκώστε τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι σας και καθώς εκπνέετε, σκύψτε προς τα εμπρός, φέρνοντας το μέτωπό σας στο πάτωμα. Τεντώστε τα χέρια σας προς τα εμπρός και βάλτε τα κάτω από τους μηρούς σας, διατηρώντας μια στρογγυλεμένη σπονδυλική στήλη. Αυτή η συμπιεστική στάση κάνει μασάζ στην περιοχή της κοιλιάς, διεγείρει την πέψη και εμπλέκει τους μύες του πυρήνα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του λίπους στην κοιλιά.

2. Σφίγγα (Salamba Bhujangasana)

Ξαπλώστε στο στομάχι σας, στηρίζοντας τον εαυτό σας στους πήχεις σας με τους αγκώνες σας κάτω από τους ώμους σας. Ανασηκώστε απαλά το στήθος σας, κρατώντας τον αφαλό σας στο έδαφος. Εστιάστε στην επιμήκυνση της σπονδυλικής σας στήλης και στην εμπλοκή των κοιλιακών σας μυών. Η στάση της Σφίγγας βοηθά στην ενίσχυση του πυρήνα σας, στη βελτίωση της στάσης του σώματος και στην ενεργοποίηση των μυών στο μπροστινό μέρος της κοιλιάς σας.

3. Σανίδα αντιβραχίου (Phalakasana)

Αυτή είναι μια εξαιρετική στάση γιόγκα για το λίπος στην κοιλιά. Μετακινηθείτε από τη στάση της Σφίγγας στη σανίδα του αντιβραχίου χαμηλώνοντας τον εαυτό σας στους πήχεις σας και ευθυγραμμίζοντας τους αγκώνες σας κάτω από τους ώμους σας. Τεντώστε τα πόδια σας προς τα πίσω, κρατώντας το σώμα σας σε ευθεία γραμμή από το κεφάλι μέχρι τις φτέρνες. Δουλέψτε τους κοιλιακούς σας μύες και κρατήστε αυτή τη θέση για αρκετές αναπνοές. Η σανίδα του αντιβραχίου είναι μια εξαιρετική άσκηση για την τόνωση ολόκληρης της κοιλιακής περιοχής και την οικοδόμηση της δύναμης του πυρήνα, η οποία οδηγεί σε απώλεια κοιλιακού λίπους.

σανίδα για το λίπος της κοιλιάς
Δοκιμάστε τη σανίδα του αντιβραχίου για να απαλλαγείτε από αυτήν την επίμονη κοιλιά! Ευγένεια εικόνας: Adobe Stock

4. Πλαϊνή σανίδα αντιβραχίου (Vasisthasana)

Από το Forearm Plank, κυλήστε στην εξωτερική άκρη του δεξιού σας ποδιού, στοιβάζοντας το αριστερό σας πόδι από πάνω. Τεντώστε το αριστερό σας χέρι προς τα πάνω, δημιουργώντας μια ευθεία γραμμή από το κεφάλι μέχρι τις φτέρνες σας. Απλώστε τους λοξούς σας και κρατήστε αυτή τη θέση πλάγιας σανίδας, νιώθοντας την ενεργοποίηση στην πλαϊνή μέση και τους κοιλιακούς σας. Επαναλάβετε στην αντίθετη πλευρά. Η πλαϊνή σανίδα του αντιβραχίου στοχεύει τους λοξούς μύες, δηλαδή τις λαβές αγάπης, βοηθώντας στη λεπτή γραμμή της μέσης και στη σταθερότητα.

5. Επιστρέψτε στην κεντρική σανίδα του αντιβραχίου

Επιστρέψτε στη θέση σανίδας του αντιβραχίου, ευθυγραμμίζοντας τους αγκώνες σας ακριβώς κάτω από τους ώμους σας. Κρατήστε αυτή τη στάση, δεσμεύστε τους κοιλιακούς σας μύες και διατηρήστε μια ουδέτερη σπονδυλική στήλη. Αυτή η μετάβαση μεταξύ των πλαϊνών σανίδων ενεργοποιεί ολόκληρο τον πυρήνα και βελτιώνει τη συνολική δύναμη των κοιλιακών μυών σας.

6. Πόζα δελφινιού (Ardha Pincha Mayurasana)

Από τη σανίδα του αντιβραχίου, χαμηλώστε τους γοφούς σας και μεταφέρετε το βάρος σας προς τα πίσω, φέρνοντας το σώμα σας σε ανάποδο σχήμα “V”. Στηριχτείτε στους πήχεις σας και κρατήστε το κεφάλι και το λαιμό σας χαλαρά. Το Dolphin Pose ενισχύει τον πυρήνα, τους ώμους και τα χέρια ενώ παρέχει ένα ήπιο τέντωμα στην κοιλιά.

Παρακολουθήστε το stream της γιόγκα για να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά!

Λοιπόν, ανοίξτε το χαλάκι γιόγκα σας, φορέστε το ελαστικό παντελόνι σας και δοκιμάστε αυτές τις στάσεις γιόγκα για απώλεια λίπους στην κοιλιά που θα σας κάνουν να πείτε «Namaste» σε μια πιο λεπτή κοιλιά σε χρόνο μηδέν!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *