February 19, 2024

Γιόγκα για πολυάσχολες μαμάδες: 7 ασάνες για να βοηθήσουν τις γυναίκες να χαλαρώσουν

Οι πολυάσχολες μαμάδες έχουν μάθει να τα κάνουν όλα. Ξέρουν πώς να φορούν πολλά καπέλα με χάρη και ευφροσύνη. Είτε είναι η τήρηση των προθεσμιών στη δουλειά, είτε η εκτέλεση καθημερινών εργασιών είτε η προετοιμασία νόστιμων γευμάτων για την οικογένεια, ξέρουν πώς να οργανώσουν τη ζωή τους. Μερικές φορές μπαίνουν στη θέση του να γίνουν οι τροφοδότες της οικογένειας, ενώ συνεισφέρουν στην οικογενειακή μονάδα καθημερινά. Για την ικανοποίηση αυτών των οικογενειακών αναγκών, η υγεία του ατόμου τείνει να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Αλλά εδώ είναι μερικές ασάνες γιόγκα για πολυάσχολες μαμάδες για να χαλαρώσουν κατά τις έντονες μέρες!

Η Health Shots επικοινώνησε με τον Dr. Mickey Mehta, έναν παγκόσμιο γκουρού ολιστικής υγείας και εταιρικό προπονητή ζωής, για να μάθει για γρήγορες στάσεις γιόγκα για πολυάσχολες μαμάδες.

Γρήγορη και εύκολη ακολουθία γιόγκα για πολυάσχολες γυναίκες

Ο ειδικός μας συνιστά 7 ασάνες που μπορούν να είναι ένας δρόμος για καλή υγεία για τις προβληματικές γυναίκες σε μια μέρα.

Γιόγκα για πολυάσχολες μαμάδες
Οι πολυάσχολες μαμάδες μας πρέπει να αρχίσουν να φροντίζουν τον εαυτό τους κάνοντας αυτή τη γρήγορη ακολουθία γιόγκα καθημερινά. Ευγένεια εικόνας: Adobe Stock

1.Vajrasana

«Το Vajrasana είναι εξαιρετικό για κάποιον που υποφέρει από πεπτικά προβλήματα, πόνο στη μέση, άγχος ή στρες. Ταυτόχρονα, βελτιώνει τη στάση του σώματος και βοηθά στην απώλεια βάρους», εξηγεί ο ειδικός. Είναι επίσης μια διαλογιστική στάση.

Πώς να εκτελέσετε Vajrasana;

1. Καθίστε με την πλάτη σας ίσια και τα πόδια σας ίσια και τα χέρια σας δίπλα στους γοφούς σας με τις παλάμες σας να ακουμπούν στο πάτωμα.
2. Λυγίστε το δεξί σας πόδι και τοποθετήστε το κάτω από τον δεξιό γλουτό. Κάντε το ίδιο με το αριστερό σας γόνατο.
3. Τοποθετήστε τα έτσι ώστε τα πόδια σας να εφάπτονται στο πίσω μέρος.
4. Κλείστε τα μάτια σας και επικεντρωθείτε μόνο στην αναπνοή σας. Φανταστείτε το άγχος που απελευθερώνεται από το μυαλό σας.

2. Πόζα γάτας-αγελάδας

Η στάση γάτας-αγελάδας βελτιώνει τη συγκέντρωση και τη συναισθηματική ισορροπία. Βοηθά επίσης στην ανακούφιση από τις κράμπες της περιόδου και βελτιώνει την ευκαμψία της σπονδυλικής στήλης. Ο ειδικός εξηγεί πώς να εκτελέσετε αυτή τη στάση.

Παρακολουθήστε την υγεία σας όπου κι αν βρίσκεστε! Κατεβάστε Εφαρμογή Healthshots

Πώς να κάνετε μια στάση γάτας-αγελάδας;

1. Στη θέση της γάτας, εισπνεύστε και λυγίστε την πλάτη σας με το πρόσωπό σας ανασηκωμένο.
2. Σε θέση αγελάδας, εκπνεύστε και λυγίστε την πλάτη σας προς τα κάτω. Ανακουφίζει επίσης τον πόνο στην πλάτη.
3. Κάντε όσο το δυνατόν περισσότερες από αυτές τις μεταβάσεις σε 1 λεπτό.

3. Naukasana

«Αυτή η ασάνα βελτιώνει την ανθεκτικότητα, τη στάση του σώματος, τη δύναμη του πυρήνα, τον συντονισμό και βοηθά στην τόνωση των μυών του πυρήνα. Βοηθά επίσης στην εξάλειψη του λίπους στην κοιλιά», εξηγεί ο ειδικός.

Πώς να εκτελέσετε Nakuasana;

1. Καθίστε με τα πόδια σας ίσια.
2. Εκπνεύστε και σηκώστε τα πόδια με τα μάτια στραμμένα στα δάχτυλα των ποδιών, ισορροπώντας στους γοφούς.

Διαβάστε επίσης: Οι καρδιοπάθειες πλήττουν περισσότερο τις πολυάσχολες εργαζόμενες γυναίκες. Ελέγξτε τους παράγοντες κινδύνου για να παραμείνετε υγιής καρδιά

4. Setu bandhasana

Αυτή η ήπια στάση γέφυρας ενισχύει τη δύναμη στους μύες της πλάτης, στους μηριαίους και στους γλουτιούς σας. Απελευθερώνει επίσης οποιαδήποτε ένταση ή κούραση στην πλάτη σας.

Πώς να εκτελέσετε το setu bandhasana;

1. Ξαπλώστε ανάσκελα στο πάτωμα.
2. Φέρτε τα πόδια σας κοντά στους γλουτούς σας και τα γόνατά σας θα πρέπει να μένουν σε απόσταση μέχρι το πλάτος των γοφών.
3. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και σηκώστε τους γοφούς σας όσο πιο ψηλά γίνεται, ώστε το στήθος σας να φτάσει μέχρι το πηγούνι σας.
4. Μείνετε στη θέση όσο περισσότερο μπορείτε.

Γιόγκα για πολυάσχολες μαμάδες
Οι απλές ασάνες γιόγκα μπορούν να βοηθήσουν τις πολυάσχολες μαμάδες να παραμείνουν σε φόρμα. Ευγενική προσφορά εικόνας: Shutterstock

5. Supta Vakrasana

Ο ειδικός προτείνει να κάνετε μερικές ανατροπές στο Supta Vakrasana.

Πώς να εκτελέσετε το Supta Vakrasana;

1. Ξαπλώστε ανάσκελα με τα πόδια κοντά στους γοφούς σας.
2. Τεντώστε και τα δύο χέρια στα πλάγια στο ύψος των ώμων.
3. Σε αυτή τη θέση, εισπνεύστε πρώτα και εκπνέοντας, φέρτε και τα δύο πόδια προς τα δεξιά και μετακινηθείτε προς την αντίθετη πλευρά.
4. Βεβαιωθείτε ότι ο αριστερός σας ώμος είναι χαλαρός.

6. Παβάν Μουκτασάνα

Το Pavan muktasana αυξάνει τη ροή του αίματος στις αρθρώσεις του ισχίου, βοηθά στην απώλεια βάρους, κάνει μασάζ στα έντερα και άλλα κοιλιακά όργανα και επίσης βοηθά στην απώλεια λίπους στην κοιλιά. «Αυτή είναι μια άλλη μεγάλη asana για αγκαλιές για να απαλύνετε τις εντάσεις της ημέρας και χρησιμεύει ως μια απαλή υπενθύμιση να αγαπάτε τον εαυτό σας», λέει ο ειδικός.

Πώς να εκτελέσετε το Pavan muktasana;

1. Ξαπλώστε ανάσκελα.
2. Τραβήξτε τα γόνατά σας προς το στήθος και τοποθετήστε τα στο στήθος.
3. Τώρα χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να πιάσετε το κάτω μέρος των γονάτων και συνεχίστε να πιέζετε τα πόδια προς το στήθος.
4. Προσπαθήστε να λυγίσετε το κεφάλι προς τα γόνατα και να αγγίξετε τα γόνατα.
5. Εκπνεύστε και αφήστε τη στάση.

7.Σαβασάνα

Αυτή η ασάνα χαλαρώνει το σώμα και είναι η πιο εύκολη στην εκτέλεση. Για να το κάνετε αυτό, απλά ξαπλώστε και χαλαρώστε το σώμα σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *