May 22, 2024
Γιατί δεν θέλετε πραγματικά να επιταχύνετε την αποκατάσταση των μυών

Γιατί δεν θέλετε πραγματικά να επιταχύνετε την αποκατάσταση των μυών

Γιατί δεν θέλετε πραγματικά να επιταχύνετε την αποκατάσταση των μυών

ΟΌταν πονάτε μετά από μια έντονη προπόνηση και ανυπομονείτε να φτάσετε στην επόμενη – ή τουλάχιστον σηκωθείτε από το κρεβάτι χωρίς να γκρινιάζετε – οτιδήποτε υπόσχεται να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα, πιο γρήγορα έχει κάποια έλξη.

Και αυτές τις μέρες, δεν λείπουν προϊόντα και εμπειρίες που δίνουν αυτή την υπόσχεση, ή τουλάχιστον κάτι παρόμοιο, από μπότες συμπίεσης και εργαλεία μασάζ μέχρι κρυοθεραπεία και σάουνες υπέρυθρης ακτινοβολίας.

Ενώ αυτά τα εργαλεία «ανάρρωσης» μπορεί να είναι ωραία, η αλήθεια είναι ότι μάλλον δεν βοηθούν στην επιτάχυνση της μυϊκής αποκατάστασης. Και σύμφωνα με τη φυσιοθεραπεύτρια και προπονήτρια τρεξίματος Victoria Sekely, DPT, CSCS, αυτό δεν είναι καν ένα αποτέλεσμα που αξίζει να επιδιώξουμε. “Γιατί πρέπει να το επιταχύνουμε;” αυτή λέει. «Το σώμα μας πρέπει να περάσει από τη διαδικασία ανάρρωσης, και θέλετε να γίνει σωστά, και αυτό θα πάρει χρόνο».


Οι ειδικοί σε αυτό το άρθρο

  • Sharon Gam, PhD, CSCS, πιστοποιημένος personal trainer και προπονητής υγείας με έδρα το Ορλάντο
  • Tom Holland, MS, CSCS, CISSN, φυσιολόγος άσκησης, συγγραφέας του The Micro Workout Plan
  • Victoria Sekely, DPT, CSCS, φυσιοθεραπεύτρια, προπονήτρια τρεξίματος και πιστοποιημένη ειδικός δύναμης και φυσικής κατάστασης

Δεν είναι δύσκολο να κάνουμε τη σύνδεση μεταξύ της επιθυμίας μας να ανακάμψουμε γρηγορότερα – και επομένως να προχωρήσουμε στην επόμενη δύσκολη προπόνησή μας πιο γρήγορα – και της νοοτροπίας της κουλτούρας ανησυχίας που μας λέει ότι η ανάπαυση είναι για αδύναμο. «Σχετίζεται πολύ με αυτή την ιδέα ότι πρέπει να εργαζόμαστε συνεχώς και να προσπαθούμε συνεχώς σκληρά, και έτσι θα γίνουμε καλύτεροι», λέει ο Δρ Σέκελυ. «Αλλά στην πραγματικότητα, θα πρέπει πραγματικά να πάρεις τις ημέρες ανάρρωσής σου».

Και με τον όρο ημέρες αποκατάστασης, εννοεί αυτές που έρχονται φυσικά στο σώμα σας. «Τα σώματά μας είναι γελοία καλά στο να κάνουν αυτό που κάνουν», λέει ο Tom Holland, MS, CSCS, CISSN, φυσιολόγος άσκησης και εκπαιδευτής. «Συχνά χρειάζονται απλώς να τρέφονται καλά και να ξεκουράζονται όταν χρειάζεται, και αποκομίζουμε πολλά από αυτό».

Είναι άρτιο δυνατόν για να επιταχύνετε την ανάρρωσή σας;

Η πραγματική φυσιολογική διαδικασία που περνά το σώμα σας μετά από μια σκληρή προπόνηση – τα κύτταρα σας αναδομούν μικροσκοπικά δάκρυα στους μύες σας και τελικά τους κάνουν πιο δυνατούς – δεν μπορεί να επιταχυνθεί με ένα πιστόλι μασάζ ή ένα παγόλουτρο. «Πρέπει να συμβεί όπως θα συμβεί», λέει ο Δρ Σέκελυ. “Ο μυς σας δεν αντιδρά σε ένα πιστόλι μασάζ που χτυπά πάνω του – ο μυς σας αντιδρά στη ροή του αίματος, στα θρεπτικά συστατικά που του δίνετε, στον τρόπο που κοιμάστε. Δεν υπάρχει ποσότητα πιστολιού μασάζ που θα βοηθήσει τις ίνες να ενωθούν σωματικά .

Ωστόσο, αξίζει να ρωτήσετε τι σημαίνει η λέξη «ανάρρωση» στους χώρους γυμναστικής και ευεξίας και αν έχει μπερδευτεί πολύ με την «αυτοφροντίδα». Μπορούν τα εργαλεία ανάκτησης όπως πιστόλια μασάζ, σάουνες υπέρυθρης ακτινοβολίας και μπότες συμπίεσης να μειώσουν τον πόνο ή τους πόνους (για να μην αναφέρουμε μια χαλαρωτική εμπειρία); Φυσικά. Αλλά δεν θα αλλάξουν το γεγονός ότι το σώμα σας χρειάζεται κυριολεκτικά χρόνο για να αναδομηθεί μετά από μια σκληρή προπόνηση. «Τα αποτελέσματα που έχετε είναι βραχυπρόθεσμα», λέει ο Δρ Σέκελυ. «Άρα δεν είναι επιβλαβή, αλλά δεν κάνουν και πολλά».

Τα πραγματικά κλειδιά για την ανάκαμψη

Αν και δεν υπάρχει τίποτα κακό με τη χρήση εργαλείων αποκατάστασης εάν αισθάνονται καλά μετά από μια σκληρή προπόνηση, ο Holland και ο Dr. Sekely λένε ότι ανησυχούν ότι αποσπούν την προσοχή από αυτό που Πραγματικά ανάγκη για ανάκαμψη: ξεκούραση, ύπνος, ανεφοδιασμός και επανυδάτωση.

«Μέχρι να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα με συνέπεια, δεν θα έχει διαφορά πόσα παγάκια θα κάνετε», λέει ο Holland. «Αν προπονείστε σωστά και προμηθεύεστε, φυσικά, ας μιλήσουμε για τις μπότες – το τρέξιμο 20 μίλια και μετά το να τις φορέσει είναι μια χαρά. Μην ανεφοδιάζετε και ξαναενυδατώνετε, τότε οι αποδόσεις πέφτουν.

Ο Δρ Sekely λέει ότι πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν υπάρχει πραγματικό χρειάζομαι ρίξτε 500 $ για φανταχτερό εξοπλισμό για να σώσετε – το σώμα μας θα το κάνει μόνο του αν τους δώσουμε απλώς χρόνο.

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε εργαλεία ανάκτησης;

Εφόσον το προϊόν ανάκτησης της επιλογής σας δεν σας χρεοκοπεί, προχωρήστε και χρησιμοποιήστε το εάν σας κάνει να νιώθετε καλά. Απλώς βεβαιωθείτε ότι προσέχετε επίσης τον ύπνο, τα καύσιμα και την ενυδάτωση και ξεκουράζεστε αρκετά πριν από αυτό. την επόμενη επίπονη προσπάθειά σας.

Τα αγαπημένα σας εργαλεία αποκατάστασης μπορούν ακόμη και να φανούν χρήσιμα στα τμήματα ανάπαυσης και ύπνου. Μια μελέτη (που χρηματοδοτήθηκε από την Theragun, ομολογουμένως) διαπίστωσε ότι η χρήση ενός πιστολιού μασάζ πριν τον ύπνο βοηθούσε τους ανθρώπους να κοιμούνται πιο γρήγορα και να ξυπνούν λιγότερο συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Και οι μπότες συμπίεσης μπορεί να βοηθήσουν τους μύες μας να χαλαρώσουν πληρέστερα, σύμφωνα με την φυσιολόγο άσκησης Sharon Gam, PhD, CSCS. “Οι μπότες…σας δίνουν λίγη δομή και υποστήριξη για να επιτρέψουν σε αυτούς τους μικροσκοπικούς μύες…να αφήσουν να φύγουν”, είπε προηγουμένως στο Well + Good γιατί οι μπότες συμπίεσης μπορούν να σας δώσουν ακόμα μεγαλύτερο νόημα. απελευθέρωσης που μπορείτε να αποκτήσετε απλώς ξαπλώνοντας στον καναπέ.

Ένα άλλο πιθανό όφελος: το να γνωρίζετε ότι έχετε μια ανταμοιβή στο τέλος της προπόνησής σας μπορεί να σας εμπνεύσει να κινείστε πιο συχνά. Επιπλέον, λέει ο Holland, «το φαινόμενο placebo είναι το πιο ισχυρό εργαλείο στην αθλητική ψυχολογία», λέει. «Οπότε συμφωνώ απόλυτα, απλώς δεν συμφωνώ με το ότι οι άνθρωποι σπαταλούν τον χρόνο και τα χρήματά τους».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *