February 19, 2024

Απώλεια βάρους: Διατηρήστε τα επίπεδα ενέργειάς σας με αυτές τις απλές συμβουλές

Όταν σκεφτόμαστε την απώλεια βάρους, δεν πρέπει να μιλάμε μόνο για τον αριθμό στη ζυγαριά. Θα πρέπει να σκεφτείτε για την επίτευξη διαρκούς απώλειας βάρους. Πείτε λοιπόν αντίο στις δίαιτες τρακαρισμένων ή στους ανθυγιεινούς τρόπους απώλειας βάρους. Η ρουτίνα απώλειας βάρους σας δεν χρειάζεται επίσης να σας κάνει να νιώθετε λιγότερο ενεργητικοί. Η ιδέα είναι να χάσετε βάρος και να μην δείτε πτώση στα επίπεδα ενέργειας. Εάν είστε όλοι υπέρ της ανεπαρκούς πρόσληψης θερμίδων σε μια προσπάθεια να χάσετε βάρος, τα επίπεδα ενέργειάς σας θα χτυπήσουν επίσης.

Health Shots που συνδέονται με τον γκουρού της γυμναστικής Aminder Singh της ομάδας Aminder φήμη για το πώς να χάσετε βάρος αλλά όχι ενέργεια.

απώλεια βάρους και ενέργεια
Μην αφήνετε τα επίπεδα ενέργειάς σας να πέφτουν στο ταξίδι απώλειας βάρους. Ευγένεια εικόνας: Adobe Stock

Η απώλεια βάρους, εξηγεί, είναι η διαδικασία μείωσης του συνολικού σωματικού βάρους. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να χάσουν βάρος νερού, το οποίο μπορεί να προκαλέσει προσωρινή απώλεια βάρους καθώς το νερό εξαντλείται στο σώμα. Ωστόσο, δεν συνιστάται να βασίζεστε αποκλειστικά σε αυτή τη μέθοδο, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση και άλλες επιπλοκές στην υγεία. Στη συνέχεια, υπάρχει η απώλεια μυϊκής μάζας. Δεδομένου ότι οι μύες συμβάλλουν στο συνολικό σωματικό βάρος, η απώλεια μυών μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του βάρους που μετράται σε μια ζυγαριά. Ο Singh λέει ότι αυτή η μέθοδος είναι ανεπιθύμητη επειδή οι μύες είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργικότητα και η απώλεια τους μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία και να επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να επιτευχθεί μόνιμο αδυνάτισμα είναι η απώλεια λίπους. Το λίπος είναι το ορατό συστατικό του βάρους στο οποίο συχνά αναφέρονται οι άνθρωποι όταν εκφράζουν την επιθυμία τους να χάσουν βάρος. Θεωρεί ότι στην ουσία, η βιομηχανία απώλειας βάρους τείνει να δίνει προτεραιότητα στην ιδέα της απώλειας βάρους χωρίς να τονίζει τη σημασία της συγκεκριμένης στόχευσης της απώλειας λίπους. Και μερικές φορές χρησιμοποιούνται λάθος τρόποι ή μέθοδοι για την απώλεια βάρους, κάτι που μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα ενέργειας.

απώλεια βάρους
Προσέξτε την πρόσληψη θερμίδων όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Ευγένεια εικόνας: Adobe Stock

Απώλεια βάρους και ενέργεια

Οι γυναίκες συχνά βιώνουν απώλεια ενέργειας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους για απώλεια βάρους. Υπάρχουν μερικοί λόγοι πίσω από αυτό:

1. Ανεπαρκής Θερμιδική Πρόσληψη

Ο ειδικός σημειώνει ότι πολλές γυναίκες έχουν πολύ λιγότερες θερμίδες από όσες χρειάζεται το σώμα τους σε μια προσπάθεια να χάσουν βάρος. Αυτός ο περιορισμός της τροφής μειώνει την τροφή που παρέχεται στον οργανισμό, με αποτέλεσμα μειωμένα επίπεδα ενέργειας. Όταν το σώμα δεν λαμβάνει αρκετές θερμίδες και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, του λείπει το καύσιμο που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά.

2. Αφυδάτωση

Αυτό μπορεί να συμβεί όταν το νερό ωθείται έξω από το σώμα κατά τη διάρκεια των προσπαθειών απώλειας βάρους και συμβάλλει σε χαμηλότερα επίπεδα ενέργειας.

3. Μειώστε την Πρόσληψη Πρωτεϊνών

Εάν τρώτε λιγότερη πρωτεΐνη, μπορεί να συμβάλει σε αισθήματα αδυναμίας και έλλειψης ενέργειας, λέει ο Singh. Η πρωτεΐνη είναι ζωτικής σημασίας για την αποκατάσταση και την αναδόμηση του σώματος, ειδικά μετά την άσκηση. Όταν ο οργανισμός δεν εφοδιάζεται επαρκώς με πρωτεΐνες, επηρεάζεται η διαδικασία αποκατάστασης και αποκατάστασης, οδηγώντας σε αυξημένη κόπωση και αδυναμία. Προσέξτε λοιπόν την πρόσληψη πρωτεΐνης.

Τρόποι για να χάσετε βάρος αλλά χωρίς ενέργεια

Το κάνετε λάθος αν αισθάνεστε αδύναμοι μετά την προπόνηση. Υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι για να χάσετε βάρος χωρίς να διακυβεύσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας. Εδώ είναι μερικά:

1. Μυϊκή προπόνηση

Η τακτική προπόνηση δύναμης είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της μυϊκής μάζας και την ενίσχυση του μεταβολισμού, λέει ο ειδικός. Το χτίσιμο άπαχων μυών όχι μόνο συμβάλλει σε μια τονισμένη εμφάνιση, αλλά βοηθά επίσης στην πιο αποτελεσματική καύση θερμίδων. Αυτό σημαίνει ότι θα πετύχετε τον στόχο απώλειας βάρους χωρίς να εξαντλήσετε τα επίπεδα ενέργειας σας.

2. Καταναλώστε αρκετές θερμίδες

Αντί να περιορίζετε σοβαρά την πρόσληψη θερμίδων, είναι σημαντικό να καταναλώνετε κατάλληλη ποσότητα τροφής με βάση τον βασικό μεταβολικό ρυθμό του σώματος (BMR). Αντιπροσωπεύει τον αριθμό των θερμίδων που απαιτούνται για τη διατήρηση των βασικών σωματικών λειτουργιών σε κατάσταση ηρεμίας. Εξασφαλίζοντας ότι η πρόσληψη θερμίδων ευθυγραμμίζεται με το BMR, το σώμα λαμβάνει τα καύσιμα που χρειάζονται για την εκτέλεση καθημερινών δραστηριοτήτων, ενώ δημιουργεί έλλειμμα θερμίδων για απώλεια βάρους.

3. Υπολογίστε τις συνολικές ενεργειακές ανάγκες

Για να χάσετε βάρος αποτελεσματικά, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τις συνολικές ενεργειακές ανάγκες για την ημέρα. Λάβετε υπόψη παράγοντες όπως τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας, το επάγγελμα και ο τρόπος ζωής. Αυτός ο υπολογισμός βοηθά στη δημιουργία ενός ισορροπημένου ελλείμματος θερμίδων που προάγει την απώλεια βάρους χωρίς υπερβολική εξάντληση ενέργειας.

4. Δώστε προτεραιότητα στην επαρκή πρόσληψη πρωτεΐνης

Μετρώντας τη σωστή ποσότητα πρωτεΐνης που απαιτείται από το σώμα και συμπεριλαμβάνοντας τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες στη διατροφή, μπορείτε να διατηρήσετε τους μυς και να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μπορείτε επίσης να διατηρήσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας σε όλο το ταξίδι απώλειας βάρους.

Η άσκηση και η παρακολούθηση της διατροφής σας θα σας βοηθήσει πολύ, αλλά ο ποιοτικός ύπνος είναι επίσης σημαντικός. Παίζει ζωτικό ρόλο στην αποκατάσταση της ενέργειας, την ορμονική ρύθμιση και τη γενική ευεξία. Χρειάζεστε επαρκή ανάπαυση για αποκατάσταση και βέλτιστα επίπεδα ενέργειας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *