April 25, 2024

Απώλεια βάρους από μουσώνες: Δοκιμάστε αυτές τις ασκήσεις εσωτερικού χώρου

Είτε βρέχει είτε όχι, οι καλοφαγάδες θα βρίσκουν πάντα λόγους για να απολαύσουν τη γεύση τους. Οι μουσώνες τυχαίνει να είναι η εποχή του χρόνου που θέλετε να απολαύσετε αμέτρητα τσάγια, ζεστά πακόδα και σαμόσα. Αλλά αν ανησυχείτε για την απώλεια βάρους, πρέπει να αποφύγετε τα ανθυγιεινά σνακ αυτή τη βροχερή περίοδο. Εκτός από το να προσέχετε τη διατροφή σας, θα πρέπει επίσης να ασκείστε τακτικά. Πολλοί από εμάς κατηγορήσαμε τις βροχές ότι επηρέασαν την προπονητική μας ρουτίνα. Αλλά με τις προπονήσεις σε εσωτερικούς χώρους, δεν θα έχετε καμία δικαιολογία για να παραλείψετε τις ασκήσεις απώλειας βάρους αυτόν τον μουσώνα.

Για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα σχέδιο απώλειας βάρους για τους μουσώνες, το Health Shots απευθυνόταν στην Breanna Smith, πιστοποιημένη προσωπική προπονήτρια, προπονήτρια διατροφής και ομαδική εκπαιδεύτρια φυσικής κατάστασης.

απώλεια βάρους κατά τη διάρκεια των μουσώνων
Μην παραλείπετε την άσκηση κατά τη διάρκεια των μουσώνων. Ευγένεια εικόνας: Adobe Stock

Ασκήσεις αδυνατίσματος στο Monsoon

Ο Σμιθ λέει ότι είναι καλό να συνδυάζεις την άσκηση καρδιο με την ενδυνάμωση. Η καρδιοπροπόνηση είναι σημαντική για να κρατήσει το καρδιαγγειακό σύστημα ισχυρό. Η προπόνηση δύναμης, από την άλλη πλευρά, προσφέρει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της υγείας των οστών, του βελτιωμένου μεταβολισμού, της βελτιωμένης σύνθεσης του σώματος, της πρόληψης τραυματισμών και της αυξημένης μυϊκής δύναμης. Αλλά κατά την περίοδο των μουσώνων, οι υπαίθριες δραστηριότητες μπορεί να είναι περιορισμένες. Έτσι, αν δεν μπορείτε να φτάσετε στο γυμναστήριο, μπορείτε να κάνετε μια προπόνηση για ολόκληρο το σώμα στο σαλόνι σας. Εδώ είναι μερικές επιλογές:

1. Σωματοβαρείς ή βαριές καταλήψεις

• Ξεκινήστε με τα πόδια ανοιχτά από τους γοφούς στους ώμους.
• Χαμηλώστε τους ώμους σας και δείχνετε μακριά από τα αυτιά σας.
• Πάρτε μια βαθιά ανάσα και σφίξτε τον πυρήνα σας και μετά καθίστε σαν να καθόσαστε σε μια καρέκλα.
• Μόλις τα πόδια σας φτάσουν σε γωνία 90 μοιρών ή στο βάθος στο οποίο σταματήσει η κίνηση, επιστρέψτε στην καθορισμένη θέση και επαναλάβετε.

Ο ειδικός προτείνει ότι μπορείτε να προσθέσετε βάρος για μεγαλύτερη αντίσταση.

2. Push-ups

• Για να κάνετε push-ups, ξεκινήστε με τους ώμους σας στοιβαγμένους πάνω από τους καρπούς σας, τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των ώμων και τους γοφούς λυγισμένους με έναν σφιχτό πυρήνα.
• Χαμηλώστε αργά μέχρι οι αγκώνες σας να είναι 90 μοίρες.
• Σπρώξτε μέσα από το πάτωμα και πίσω για να ρυθμίσετε τη θέση και επαναλάβετε.

3. Γέφυρες γλουτών

• Ξαπλώστε ανάσκελα, στοιβάστε τα γόνατά σας και προετοιμάστε τον πυρήνα σας για να κάνετε γέφυρες γλουτών.
• Πιέστε τα πόδια σας καθώς σηκώνετε τους γοφούς σας προς την οροφή.
• Πιέστε τους γλουτούς σας στην κορυφή και στη συνέχεια χαμηλώστε αργά την πλάτη προς τα κάτω για να ρυθμίσετε τη θέση και επαναλάβετε.

4. Σειρά από εναλλασσόμενες ψηλές σανίδες

• Ξεκινήστε σε στάση σανίδας με τους ώμους σας προς τα κάτω και μακριά από τα αυτιά σας και πάνω από τους καρπούς σας, πιέστε τους γοφούς σας και ενισχύστε τον πυρήνα σας. Όσο για τα πόδια σας, θα πρέπει να είναι ανοιχτά από τους γοφούς μέχρι τους ώμους.
• Ένα χέρι τη φορά, τραβήξτε τον αγκώνα σας προς το ταβάνι, φέρνοντας τον καρπό σας δίπλα στο ισχίο σαν να βάζατε το χέρι σας προς το πάνω μέρος της τσέπης σας.
• Κατεβείτε αργά και επαναλάβετε από την αντίθετη πλευρά.

απώλεια βάρους κατά τη διάρκεια των μουσώνων
Κάντε ασκήσεις που βελτιώνουν επίσης την καρδιαγγειακή υγεία, αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας και βελτιώνουν τη διάθεση. Ευγένεια εικόνας: Adobe Stock

Εκτός από την απώλεια βάρους, αυτές οι προπονήσεις μπορούν να βελτιώσουν την καρδιαγγειακή υγεία, να αυξήσουν την αντοχή, να ενισχύσουν τα επίπεδα ενέργειας, να βελτιώσουν τη διάθεση και την ψυχική ευεξία και να προάγουν τη συνολική φυσική κατάσταση και τόνωση του σώματος. Ο Smith λέει ότι αυτές οι ασκήσεις θα βελτιώσουν επίσης τη λειτουργική φυσική κατάσταση, εκτελώντας καθημερινές εργασίες όπως η ανύψωση, η μεταφορά ειδών παντοπωλείου, το τρέξιμο γύρω από τα παιδιά ή ακόμα και το ανέβασμα σκαλοπατιών. Αυξάνοντας τη μυϊκή σας μάζα, θα έχετε με τη σειρά σας αυξημένο μεταβολισμό, έτσι ώστε ακόμη και όταν είστε κολλημένοι σε κλειστό χώρο κατά τη διάρκεια του μουσώνα, να καίτε περισσότερες θερμίδες σε κατάσταση ηρεμίας. Αυτό κάνει τη διαχείριση βάρους και την απώλεια λίπους πιο εφικτές, μοιράζεται.

Αλλά θυμηθείτε να ακολουθήσετε μια ολιστική προσέγγιση στη διαχείριση βάρους. Περιλαμβάνει καλή διατροφή και έλεγχο των μερίδων, σε συνδυασμό με τακτική άσκηση. Για να αποφύγετε την αύξηση βάρους, είναι σημαντικό να αποφύγετε κακές διατροφικές συνήθειες όπως η υπερβολική πρόσληψη θερμίδων και να διατηρήσετε μια ισορροπημένη διατροφή. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να αποφύγετε κατά την περίοδο των μουσώνων είναι η καθιστική ζωή. Ενώ ο καναπές ή το κρεβάτι σας μπορεί να αισθάνονται πιο άνετα από ποτέ, η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας ή ο καθιστικός τρόπος ζωής μπορεί να συμβάλει στην αύξηση βάρους. Απλώς βρείτε έναν τρόπο να μετακινηθείτε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *